Begeleider
Frion

Functieomschrijving

Op deze locatie kom je te werken
De cliënten van de Van Gogh hebben een licht tot matig verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische stoornissen en vallen onder het leef- en ontwikkelconcept MVB en er gaat gewerkt worden met de Triple C methodiek. De volwassen bewoners (leeftijd variërend van jongvolwassen tot ouder wordend) krijgen daar waar nodig ondersteuning in hun ontwikkeling, zelfredzaamheid en ontplooiing. Belangrijk hierbij is veiligheid, structuur  en ondersteuning in de dynamiek van de dag. Alle bewoners hebben een vorm van werk of dagbesteding. Ze worden snel overvraagd en vragen veel van de begeleiding. Als begeleiding krijg je veel te maken met psychiatrische problematiek, hierbij kan je denken aan psychoses, autisme, dwangmatigheid, borderline ADHD en PDD-NOS. Op deze locatie wonen ook cliënten onder de Wet Zorg en Dwang en cliënten waarvoor meerzorg is toegekend. Het is belangrijk dat je als begeleider stevig in je schoenen staat. Om de continuïteit van zorg te waarborgen, is er op deze locatie de mogelijkheid om naast het werken op de woning af en toe mee te draaien op dagbesteding.

Hoe ziet de rol van begeleier er uit?
Als begeleider heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij durf jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar in het vergroten van zijn/haar competenties. Jij ziet het als een uitdaging om hen te bieden wat net dat stukje extra toevoegt! Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven.

Functie eisen

 • Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de begeleider wonen die we zoeken;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 4 niveau afgerond;
 • Je hebt ervaring in het werken met mensen met een licht- en of matig verstandelijke beperking;
 • Je onderschrijft het denkmodel Triple C en bent hiermee bekend of wil je deze eigen maken;
 • Je bent daadkrachtig en toont veerkracht;
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum;
 • Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijk en sociaal emotioneel functioneren van cliënten en kan hier naar
 • Jij bent zelfstandig en rustig (duidelijk/standvastig) handelen in diverse situaties en deinst niet terug voor signaalgedrag;
 • Je bent een positieve persoonlijkheid, humor en brengt sfeer in de woonvorm;
 • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden, nachten (slaapdiensten) en weekenden.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Heb je vragen over de procedure?
Neem dan contact op met Anouk Boxman via 06 2045 2790 of aboxman@frionzorg.nl. Heb je specifieke vragen over de locatie? Neem dan contact op met Carla Kleinsmit (Persoonlijk Ondersteuner) via ckleinsmit@frionzorg.nl.

Ben je geïnteresseerd?
Daar zijn we blij mee! Reageer dan zo snel mogelijk via de ‘direct solliciteren’ button.

 Direct solliciteren op deze functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Van Goghstraat
Postcode 8331 PS
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28.80
Uren tot 28.80
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 23-04-2021
Reageer voor 11-05-2021
Ingangsdatum 23-04-2021
Nummer 66765
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion