Begeleider gebarentaal
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Zie je mij en mijn lichaamstaal? Kan je mijn vraag vertalen? Communiceer je met mij op een manier die ik begrijp?"

Waar ga je werken?
Op ons groene woonzorgpark staat een hofje met 2 woongroepen en 14 appartementen, speciaal voor onze dove bewoners; het zogenaamde 'gebarenhofje'. Het ontwikkelingsniveau van de bewoners van het gebarenhofje is verschillend. Sommigen hebben hulp bij ADL en verzorging nodig, waar anderen meer begeleiding en ondersteuning nodig hebben om de wereld te begrijpen.
"In onze teams is nog ruimte voor meerdere collega's. Wij hebben zowel dove als niet dove collega's. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen de gebarentaal beheerst of gaat leren. Het is leuk en heel afwisselend werk, dit komt door de diverse cliënten van verschillende niveaus en de uiteenlopende zorgvragen: van begeleidend tot verzorgend. Dus flexibel kunnen zijn is wel belangrijk. We vinden het ook belangrijk dat je goed binnen ons team past, omdat samenwerken essentieel is."
We maken onze teams graag compleet en zoeken daarom zowel ervaren begeleiders als ervaren coördinerend / persoonlijk begeleiders. Samen met jou kijken we welk team en welke functie het beste bij je past. En heb je zelf een auditieve beperking? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om te solliciteren! Bekijk de oproep van collega's Justien, Wilma en Sanne en solliciteer als jij net zo enthousiast wordt over het werken op een doven groep!!Wie ga je helpen?
Mensen met een verstandelijke en auditieve beperking kunnen vaak niet goed uitleggen wat zij voelen en waarom. Ook begrijpen zij niet altijd wat een ander van hun vraagt. En dit kan leiden tot spanning en verbale en/of non-verbale reacties. Iedere bewoner heeft een eigen taal en daarmee ook een eigen manier van communiceren. Bijvoorbeeld door middel van de Nederlandse Gebarentaal, vingerspelling, pictogrammen en/of foto's. Het opmerken van de signalen, zowel verbaal als non-verbaal, is belangrijk. Want op die manier speel je in op de behoefte en zorg je voor een fijn en veilig thuis. En dat maakt je waardevol. Voor de bewoner én voor je team.

Hoe ga je helpen?
Als begeleider bied je begeleiding, ondersteuning en/of verzorging waar nodig. De individuele (hulp)vraag van de bewoner staat centraal. Elke bewoner heeft een eigen vraag en behoefte, waardoor ze kunnen ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. De vraag is soms eenvoudig, soms ingewikkeld. Dat maakt van elke dag een nieuwe uitdaging!

We werken met de behandelmethode Triple-C als basishouding. Dit betekent dat je je elke dag afvraagt: 'Kan ik anders kijken? Moet ik anders denken?' Jij zorgt voor overzicht, structuur, stabiliteit en rust. Want hiermee creëer je veiligheid. Je bent geduldig en sensitief en pikt signalen op. Hoe klein ook.

Dit bieden wij
 • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het aantal contracturen is bespreekbaar.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2110,- tot maximaal € 3452,- (FWG 35/45) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van de functie waar je voor wordt ingeschaald (begeleider of persoonlijk begeleider) en gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%
 • We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
 • Scholing in een nieuwe volwaardige taal, namelijk de Nederlandse gebarentaal en je leert meer over de totale communicatie.
Dit ben jij
 • Je hebt bij voorkeur een zorggerichte hbo-opleiding afgerond, maar minimaal mbo-niveau 4.
 • Je bent bekend met Triple C en beheerst de Nederlandse gebarentaal of wil dit graag leren.
 • Je staat stevig in je schoenen, bent gewend feedback te geven/ontvangen en toe te passen in je werk en je kunt reflecteren op eigen denken en handelen.
 • Het lijkt jou een uitdaging mee te werken in een opbouwend team en daarin te pionieren, onderzoeken en te ontwikkelen.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Daniëlle van Diermen, manager zorg, via: 06 - 82 10 29 30. Of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06 - 82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06 - 23 72 96 44.

Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. En heb je tijdens deze livechat vragen? Dan beantwoorden wij deze direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 5
Verpleegkundige niveau 6
Verpleegkundige Psychiatrie
Verpleegkundige SPV
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige
Verpleegkundige BIG-geregistreerd
Verzorgende niveau 3
Verzorgende IG
Verzorgende ANW
Eerst verantwoordelijke verzorgende
Publicatiedatum 11-05-2022
Reageer voor 22-06-2022
Nummer 110821

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland