Begeleider Gouverneurlaan
Frion

In deze omgeving kom je werken

Op woonlocatie De Gouverneurlaan wonen 14 (jong)volwassenen met een licht- of matig verstandelijke beperking (LVB en MVB). De leeftijden variëren tussen de 21 en 42 jaar. De locatie is onderverdeeld in twee groepen. Een groep met 6 cliënten waarbij je als begeleider de belangrijke andere bent om bij te dragen aan een zinvolle invulling van de dag. Samen lukt het om dat te doen wat cliënten belangrijk vinden. Op de andere groep wonen 8 cliënten en is er iets meer sprake van (groeiende) zelfstandigheid. Er wonen cliënten met een ZZP 3 tot en met 7, wat dus betekent dat er een grote verscheidenheid in hulpvragen is. Er is op beide groepen een gezamenlijke woonkamer waar gekookt en gegeten kan worden. Ook is er ruimte voor ontspanning zoals tv kijken, spelletjes doen en creatieve activiteiten.
 

Hoe ziet de rol er uit

We begeleiden vanuit de methode Triple C, we zorgen je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en bouwen samen met de cliënten aan hun talenten. Dit doen we op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan. Goede begeleiders zijn onmisbare schakels in het dagelijks leven van onze cliënten. Elke bewoner heeft behoefte aan veiligheid en duidelijkheid, voorspelbaarheid en herkenbaarheid in het dagelijks leven. Door nabijheid te bieden, te allen tijde in contact te blijven met de bewoner en de relatie vast te houden voorzie jij in deze behoefte.
 
Jij durft het aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met onze cliënten aan te gaan waarin samenwerking en sensitieve afstemming op de behoeften en mogelijkheden centraal staan. Afhankelijk van wat de cliënt aankan geef je richting, ben je meer uitnodigend of ruimte gevend. Hierin ben je voorspelbaar en duidelijk, je doet wat je zegt en zegt wat je doet.
 
Op de Gouverneurlaan komen naast heel gezellige en ontspannen momenten, ook signaalgedrag voor vanuit de behoefte aan duidelijkheid. Jij toont veerkracht en kunt zelfstandig en rustig (duidelijk/standvastig) handelen in situaties van onrust. Jij blijft de cliënt altijd onvoorwaardelijk ondersteunen, ook in moeilijke momenten. Je hebt relativeringsvermogen en bezit vaardigheden om situaties, je eigen handelen en dat van je collega’s te evalueren. Die kritische blik verwachten we van onze nieuwe collega niet alleen in situaties van onrust, maar juist ook in de voor ons genormaliseerde dingen.
 

Wat vragen wij

 • Jij hebt passie voor je werk en bent gedreven;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 4 afgerond;
 • Je hebt ervaring in het werken met mensen met een licht- en of matig verstandelijke beperking
 • Je onderschrijft het denkmodel Triple C en bent hiermee bekend of wil je deze eigen maken;
 • Je bent daadkrachtig en toont veerkracht;
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum;
 • Jij bent zelfstandig en kunt rustig (duidelijk/standvastig) handelen in diverse situaties. Je deinst niet terug voor signaalgedrag;
 • Je bent net zo enthousiast als je nieuwe collega’s en weet sfeer te creëren binnen onze woonvorm;
 • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden, weekenden en op feestdagen.

Wat bieden wij

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Afhankelijk van jou ervaring behoord een contract voor onbepaalde tijd bij Frion tot de mogelijkheden;
 • Een contract met vaste uren bespreekbaar tussen de 16 en 36 uur, waarvan in ieder geval 16 uur per week op de Gouverneurlaan;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
Let op: Wanneer wij jou geschikt achten voor deze functie, willen wij jou z.s.m. uitnodigen voor een kennismaking met onze organisatie! Dit betekent dat de vacature zal sluiten zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
 
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Gouverneurlaan 26-28
Postcode 8016 BK
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 13-06-2022
Reageer voor 10-07-2022
Nummer 111666
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion