Begeleider (HBO) moeder (en kind) in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider A regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding van cliënten. Je bent in staat om vanuit de werkvloer jouw collega’s (zorginhoudelijk) te coachen. Je ziet wat er speelt in een team en weet daarover op de juiste manier met je collega’s in gesprek te gaan. Het coachen van het team is een belangrijke taak binnen deze functie. Je bent een verbindende schakel, zowel in het team als in contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.
Als begeleider A houd je de regie over het zorgproces van de cliënten binnen jouw caseload. Je ondersteunt de begeleiders B bij de uitvoer van het werken aan doelen met de cliënt.

De locatie

Op locatie het Kasteel wonen moeders en kinderen. Vaak hebben de moeders een psychiatrische diagnose. Riwis Zorg & Welzijn ondersteunt de moeders met het invullen van de moederrol. Onder andere door het aanleren van vaardigheden, op praktisch gebied maar ook op  gebied van hechting en interactie. We begeleiden rondom zwangerschap en opvoeding. Ons uitgangspunt is vraaggericht werken, waarbij oplossingsgerichtheid een grote rol speelt.

Het is een complexe cliëntengroep, die begeleid wordt door een hecht team. Risico-inventarisatie is een dagelijks vraagstuk in het werk naast aansturen, stimuleren en motiveren van de (aanstaande) moeders.

Belangrijk om te weten is dat je werk voornamelijk bestaat uit het ondersteunen van moeders in hun traject waarbij o.a. psychiatrische problematieken, verslavingsvraagstukken of problematische relaties een bepaalde mate van zelfstandigheid ondermijnen. De zorg voor de kinderen ligt dus voortdurend bij de moeder en niet bij de medewerker.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Verder vragen wij het volgende

 • We werken flexibele diensten en slaapdiensten zijn een onderdeel van de dienstverlening;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B (een auto is niet noodzakelijk);
 • Een combinatie van pedagogiek en begeleidingservaring is een pré.

Inschaling

Wij bieden

 • 32-36 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereen-komst na een jaar omgezet in onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,- / max. € 3.536,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen. 

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 12 september 2022 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met Birgit van Hummel, begeleider A, telefoonnummer 06-28236791. 

Type Vacature
Intern nummer 084
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Birgit van Hummel (06-28236791)
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 12-09-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113090
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn