Begeleider (HBO) Terborg en Doetinchem
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider A regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding van cliënten. Je biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn, zodat de cliënten leren om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Je ondersteunt bijvoorbeeld met het opstarten van de dag, boodschappen doen, het schoonhouden van de leefomgeving en het maken van een weekplanning.  

Voor de locaties Terborg en Dr. Huber Noodt in Doetinchem zijn wij op zoek naar een begeleider A welke beide teams komt versterken. Het gaat in eerste instantie om een jaarcontract waarbij je een collega gaat waarnemen. Bij terugkomst van deze collega maak je ook onderdeel van het team uit. Je werkzaamheden zullen zowel op locatie Dr. Huber Noodt als locatie Terborg zijn.

Waar kom je te werken?

De locatie in Terborg ligt dicht bij het centrum. De woonlocatie biedt plek aan 14 bewoners met elk een eigen appartement. Je komt te werken in een professioneel en betrokken team, dat goed op elkaar is ingespeeld. Er is veel ruimte voor creatieve ideeën en activiteiten en voor persoonlijke ontwikkeling.  

De Dr. Huber Noodtstraat ligt in het centrum van Doetinchem. Hier wonen 31 bewoners tussen de 18 en 25 jaar. De locatie bestaat uit drie verdiepingen. Op de 1e en 2e verdieping zijn zelfstandige appartementen en op verdieping 3 bieden we groepswonen. We organiseren regelmatig activiteiten of uitjes met het team en de bewoners (bbq-en, bowlen, sporten, wandelen). 

Je komt te werken in een team van ca. 15 personen. Binnen het team is ruimte voor creatieve ideeën en persoonlijke ontwikkeling.  We zoeken een aanpakker met een kritische blik. Je bent resultaatgericht en bedenkt nieuwe dingen voor onze bewoners. 

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een zorg gerelateerd diploma HBO, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Wat vragen wij verder van jou?

 • onderhoud contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners; 
 • bent gedreven en praktisch ingesteld;  
 • hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid; 
 • hebt een coöperatieve houding en denkt actief mee in nieuwe ontwikkelingen; 
 • Stuurt collega's aan en durft hen ook feedback te geven; 
 • Ziet wat jouw team nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en pakt dit ook actief op. 

Je stuurt collega’s aan en durft je hen ook feedback te geven. Je ziet wat jouw team nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en pakt dit ook actief op. Je werkt samen met vier begeleiders A en een begeleider B. Samen vorm je het team.  

Inschaling

Wij bieden

 • 28-32 uur gemiddeld per week (in overleg zijn andere uren mogelijk);
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie Begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,- / max. € 3.536,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 1 december 2022 via werkenbij.riwis.nl


Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met Ellen Berenpas (begeleider A) 06-28236732  

Type Vacature
Intern nummer 047
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Doetinchem
Postcode 7004 BS
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 01-12-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113110
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn