Begeleider (Het Have)
Trajectum

Functieomschrijving

Misschien ben jij straks wel onze nieuwe Begeleider die samen met collega’s structuur kan geven aan onze cliënten.

 

Wat bieden wij jou?
We hoeven jou natuurlijk niet uit leggen wat het werk als Begeleider precies inhoudt. Interessanter is wat jij van ons kunt verwachten. En dat is heel veel:

Werk op een bijzondere locatie:
Wanneer jij bij ons op gesprek komt op onze locatie Groot Hungerink van Trajectum (of alvast het filmpje van onze locatie bekijkt via https://youtu.be/LFtA9HR-QYE) zal het je meteen opvallen: Groot Hungerink is een ruim opgezette locatie met meerdere moderne gebouwen verspreid over het terrein. Het Have is één van de afdelingen binnen Groot Hungerink en is een besloten afdeling op een open terrein. Het Have bestaat uit twee kanten: Have 1 en Have 2. Aan beide kanten wonen 7 cliënten: zowel mannen als vrouwen en hun leeftijd varieert momenteel tussen de eind 20 en eind 50.

Daarnaast heeft het Have een crisiskamer waar cliënten een maximaal aantal weken kunnen verblijven. Deze cliënten kunnen van verschillende plekken komen en om verschillende redenen tijdelijk uitgeplaatst worden. Achter het pand bevinden zich 2 separeercellen, welke voor het hele terrein beschikbaar zijn. Wanneer er een cliënt geplaatst moet worden zorgen wij ervoor dat de separeer op orde is. 

Werk met een bijzondere doelgroep:
Onze cliënten hebben naast een licht verstandelijke beperking nog meerdere problematieken. Dit verschilt per individu, maar ze hebben allemaal gemeen dat duidelijkheid en structuur erg belangrijk zijn. De cliënten hebben baat bij vaste begeleiding en hebben allen een individueel dagprogramma dat nauwkeurig gevolgd moet worden. Zo hebben de meeste cliënten overdag dagbesteding op het terrein. Zij gaan werken of sporten met de begeleiders van de dagbesteding. De helft van de cliënten krijgt één op één begeleiding. Dit betekent dat je de gehele dienst aanwezig bent voor één cliënt. In sommige gevallen wordt dit gecombineerd met een andere cliënt. Klinkt alsof elke dag hetzelfde is? Zeker niet! Door de dynamische doelgroep is elke dag weer anders.

Fijne collega’s:
Ons team op het Have bestaat uit zowel vrouwen als mannen. Het is over het algemeen een jong, gedreven en gezellig team. Aan het begin van elke dienst maken we een verdeling wie welke cliënten gaat begeleiden. In zowel de dagdienst als de late dienst werk je momenteel met 5 collega-begeleiders. Na iedere dienst wordt de cliënt gerapporteerd in ons rapportagesysteem en tussen de vroege en late dienst vindt er een fysieke overdracht plaats, waarin alle cliënten en bijzonderheden worden besproken. Voor de nachtdienst is er een aparte nachtdienstpoule, dus nachtdiensten hoef je niet te draaien. Op onze afdeling komt met enige regelmaat verbale en fysieke agressie voor. We werken met een piepersysteem en als er een risicovolle situatie ontstaat komen er direct collega’s naar je toe. We staan er dus echt voor elkaar als het nodig is. Ons team bestaat uit een mooie mix van ervaren en minder ervaren collega’s die jou met open armen ontvangen! 

Functie eisen

Natuurlijk wil je weten of dit dé vacature is die bij je past. Dat is zeker het geval als jij:

  • Een stevige persoonlijkheid bent met een relevante afgeronde agogische opleiding op minimaal niveau 4 (SPW, MMZ, Verpleegkunde)
  • Bij voorkeur minimaal 21 jaar voor de functie van begeleider
  • (Stage)Ervaring opgedaan hebt met het werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking en affiniteit hebt met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag en/of met de forensische psychiatrie.

Inschaling

Goede arbeidsvoorwaarden
Uiteraard bieden wij goede arbeidsvoorwaarden:

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd;
  • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 40;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;
  • Een fietsplan;
  • Bedrijfsfitness.


Groeimogelijkheden als persoon en als professional:
De cliënten binnen Trajectum worden gezien als de meest intensieve doelgroep van Nederland. Dat doet wat met je als persoon en als professional. Wij bieden jou de ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen door je goede begeleiding te bieden die onder andere bestaat uit periodieke training en scholing, waar werkbegeleiding en coaching deel van uitmaken. 

Bijzonderheden

Wat je verder wil weten:

-      Groot Hungerink is een van de locaties van Trajectum. Zien wat we doen? Lees meer info op: https://www.trajectum.nl/ of www.werkenbijtrajectum.nl

-      Wat er gebeurt nadat je gesolliciteerd hebt:
Je ontvangt een (automatische) bevestigingsmail dat je sollicitatie in goede orde is ontvangen. Je ontvangt uiterlijk binnen 2 weken een terugkoppeling op je sollicitatie.

Zien we jou binnenkort?
Ben jij enthousiast geworden en wil je graag reageren?
Solliciteer dan voor 5 februari a.s. Klik op de button ‘direct solliciteren’  om het sollicitatieformulier te doorlopen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden.

Heb je eerst nog vragen, dan kunnen we deze uiteraard eerst telefonisch of via de mail doornemen. Teammanager Cécile Nitert kan je alles vertellen over deze vacature!

App naar 0621861506 of mail naar [email protected]

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locatie Groot Hungerink, in Eefde
Postcode 7211AE
Stad Eefde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Cécile Nitert (teammanager) 06-21861506
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 12-01-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 05-02-2022
Nummer 107093

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum