Begeleider
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Jij ziet de mooie kanten van de (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met complexe gedragsproblematiek. Je wil het beste bij ze naar boven halen en met hen werken aan een zo zelfstandig mogelijk bestaan.

Doelgroep en locatie

Het Hietveld ondersteunt (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking met complexe gedrags- en/of psychiatrische problematiek, die een strak en gestructureerd dagprogramma vraagt. De begeleiding is gericht op het vergroten van de participatie en op het in stand houden en vergroten van vaardigheden op het gebied van zelfredzaamheid, omgang met anderen en psychosociaal functioneren.

Woongroep huis 1 bestaat uit 2 woongroepen en 6 cliënten. Een aantal van hen wordt individueel begeleid. Team huis 1 bestaat uit 7 ervaren professionals.  
Bij onze cliënten is een zeer intensieve en individuele begeleiding geïndiceerd. Cliënten beschikken allen over een eigen woonstudio met zit/slaapkamer, keukenblok, douche/ toiletruimte en een klein tuintje.  
Er wordt een vaste dagstructuur geboden, waarbij voor elke cliënt een individuele invulling vanuit een individueel dagprogramma wordt gemaakt. Er is geen sprake van groepsprocessen of groepsmomenten. Als het mogelijk is zijn er begeleide contacten tussen cliënten. Het toezicht is als volgt vorm gegeven: van maandag t/m zondag zijn er altijd 2 begeleiders van 7.15 tot 22.45 uur fysiek aanwezig op de groep. ’s Nachts is er toezicht op afstand door middel van een akoestisch systeem en loopt de nachtdienst vaste rondes op de groep.

Wat mag je doen?

Als begeleider verricht je ondersteunende en begeleidende werkzaamheden. Je werkt cliëntgericht, de-escalerend en volgens een individueel plan. Het is niet alleen van belang dat je structuur en herkenbaarheid biedt, maar ook dat je inspeelt op de wensen en gedragingen van de cliënten.De cliënten worden ondersteund aan de hand van een opgesteld vaststaand dagprogramma waardoor hun duidelijkheid, veiligheid en structuur wordt geboden. Het omgaan met fysieke en verbale agressie is een wezenlijk onderdeel van je werkzaamheden. 
Je focus bij je werkzaamheden is gericht op de belevingswereld van de cliënt en met je team stem je de begeleiding hierop af.

Wat breng je mee?

Naast de nodige inhoudelijke kennis vanuit minimaal een afgeronde pedagogische opleiding mbo-niveau 3, heb je al de nodige werkervaring met deze doelgroep en vooral ook levenservaring. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf bent én jezelf durft te laten zien. Door jouw analytische blik zie je wat er op de groep gebeurt en lees je het complexe gedrag van de (jong) volwassenen. Je houdt jezelf staande in een omgeving waar veel interacties plaatsvinden. Je bent daarbij in staat feedback te geven, te ontvangen en kunt je grenzen adequaat aangeven. Bij het Hietveld kijken wij naar de mogelijkheden en talenten van de mensen.

Bijzonderheden

Arbeidsvoorwaarden

Je werkt 28 tot 32 uur per week.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg. Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in functiegroep 40, met een salaris tussen € 1.953,- en € 2.902,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met kans op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
Eindejaarsuitkering van 8,33%.
Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen, zoals het kopen en verkopen van verlofdagen. 

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!  

  • Voor inhoudelijke vragen mail, bel of stuur een Whatsapp naar Moussa Sow, begeleider, 06-83911760
  • Andere vragen? Mail, bel of stuur een Whatsapp naar Christa van Rooijen, recruiter, via 06-22464308.                   

Zodra wij een geschikte collega hebben gevonden, sluiten wij de vacature.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Het Hietveld
Postcode 7361TE
Stad Beekbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 11-01-2021
Reageer voor 31-05-2021
Ingangsdatum 11-01-2021
Nummer 57023
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn