Begeleider in Aalten, 18-25 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Lijkt het je wat om te werken op een uitdagende groep waarbij geen dag hetzelfde is?
Kun je de vraag achter de vraag herkennen?

 

Wat ga je doen?
Op onze locatie is geen dag, zelfs geen uur, hetzelfde. Als assistent begeleider kom je iedere dag weer dingen tegen waar je creatief mee om moet gaan. Slaadreef 33-35 is leuker en interessanter dan je denkt!

De kern is om te zoeken naar de behoefte achter het gedrag, om juist daarop aan te sluiten. Je kan succeservaringen creëren en bouwen aan meer zelfstandigheid en eigen regie, daar waar de cliënt dit aankan. Je bent een begeleider die rust uitstraalt en weet dat ritme belangrijk is voor onze cliënten. Jij weet hoe je kunt begeleiden en kunt de regie uitvoeren terwijl je in contact en in dialoog blijft met de cliënt. Je zoekt altijd naar de beste zorg voor de cliënten, ondanks de soms uitdagende ondersteuningsvragen.

Kleine groepsmomenten worden gestimuleerd en de cliënten wordt veel nabijheid geboden. Enkele cliënten hebben een lichamelijke beperking waarbij de verzorging grotendeels wordt overgenomen door de begeleiding. De verzorgende werkzaamheden bestaan uit het ondersteuning bieden bij het douchen. De diensten bestaan uit vroege diensten, dagdiensten en late diensten. Nachtdiensten komen niet voor.

Binnen het zelfsturende begeleidingsteam bouw je aan een sfeer waarin voor jou een goede balans ontstaat tussen werk en privé. De begeleiders in dit team werken nauw samen. Dat maakt dat het team zelfreflectie toepast, elkaar feedback geeft of je biedt elkaar een luisterend oor. Positiviteit en communicatie staan hoog in het vaandel. Daarnaast werk je intensief samen met gedragsdeskundigen en adviseurs zorgprocessen en is de regiomanager nauw betrokken.

Waar kom je te werken?

In het wooncomplex Slaadreef 33-35 zijn twaalf individuele woonruimtes. Op het Slaadreef terrein aan de rand van Aalten liggen meerdere wooncomplexen en een dagbestedingscentrum dicht bij elkaar in een verkeersveilige wijk.

Op de kleinschalige locatie wonen 6 tot 12 cliënten in de leeftijd van 30 tot en met 60 jaar met complex- en moeilijk verstaanbaar gedrag; een laag emotioneel niveau, hechtingsproblemen en autisme. Het probleem gedrag is niet leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of de hulpvraag die schuilgaat achter het gedrag. De cliënten vragen een directe, duidelijke en vriendelijke begeleidingsstijl. Consequent kunnen zijn is belangrijk, maar daarnaast ook weer kunnen afwijken van patronen die snel kunnen ontstaan bij onze cliënten. Dit is een werkomgeving waarin de cliënten een volwaardig wonen beleven en jij jouw eigen vaardigheden en talenten verder kunt ontwikkelen. Dit is waarom mensen hier willen wonen en werken!

Functie eisen

Pas jij bij Estinea?
• Je beschikt over een relevant MMZ diploma niveau 3 of 4, of een gelijkwaardig diploma
• Op het moment van agressie weet je de rust te behouden en sta je stevig in je schoenen
• Je ziet moeilijk verstaanbaar gedrag als een uitdaging, niet als moeilijk verstaanbaar
• Je ziet het als een uitdaging om diensten waarin spanning heerst goed te laten verlopen, de onvoorspelbaarheid spreekt jou aan
• Werken volgens de Tripple C methodiek is een pré, belangrijker vinden wij dat je onbevooroordeeld kunt luisteren en de vraag achter de vraag kunt achterhalen.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden, aantal uur in overleg (minimaal 18 uur en maximaal 25 uur);
• De inschaling is in schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg. Per 1 januari 2021 zal in de inschaling in schaal 35 zijn;
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie;
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
Enthousiast geworden? Pak je kans en reageer vóór maandag 19 april. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 22 april in de ochtend. Heb je vragen over deze vacature? Bel ons via het telefoonnummer 088-4950435.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Estinea
Postcode 7121DA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 06-04-2021
Reageer voor 19-04-2021
Ingangsdatum 06-04-2021
Nummer 63972

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea