Begeleider in Aalten, minimaal 28 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Het liefst werk jij met mensen die uiteenlopende ondersteuningsvragen hebben, want jij houdt van afwisseling! Jij schakelt dan ook moeiteloos tussen bijvoorbeeld een bewoner helpen bij het douchen en bij een andere bewoner de spanning laten zakken. Wij begeleiden 16 super leuke, hartelijke bewoners die jou zeker zullen verwelkomen. Ook wij als collega's zullen jou met open armen ontvangen. Wees welkom!

De functie

Samen met je collega's ondersteun je zestien bewoners in de leeftijd van 20 t/m 76 jaar. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een aantal bewoners heeft ook te maken met autisme of aanverwante stoornissen. Omdat de bewoners heel uiteenlopende ondersteuningsvragen hebben, is je ondersteuning dat natuurlijk ook! Met je flexibele instelling en je vermogen om snel te kunnen schakelen, pak jij dit voortvarend op. De ene bewoner help je met douchen en de dagelijkse medicatie, een andere bewoner ondersteun je met het maken van een boodschappenlijstje. Of je helpt een bewoner de opgebouwde spanning aan het einde van de dag weer te laten zakken. Veel begeleiding is vanuit het appartement maar er zijn ook voldoende gezellige gezamenlijke momenten in de woonkamer.

Je werkt in principe in de avond altijd samen met een collega. Da's niet alleen heel handig maar ook gezellig! Je werkt dagdiensten, late diensten en slaapdiensten. Tijdens de dagdiensten ben je een paar uur alleen, omdat de meeste bewoners dan aan het werk zijn of naar hun dagbesteding.

 

Waar kom je te werken?

Woonlocatie Vlierbeslaan is op loopafstand van het centrum van Aalten, een prachtig gebouw met een hele grote tuin waar we kunnen genieten van het gefluit van de vogeltjes van één van de bewoners. Er zijn twee gezamenlijke woonkamers waar vrijblijvend gebruik van gemaakt wordt, waar we samen eten, gezellig een spelletje gespeeld wordt of lekker op de bank tv wordt gekeken.

Je bent onderdeel van een team van elf collega's, zowel mannen als vrouwen, van begin twintig tot begin zestig en alles daartussenin. De sfeer in het team is warm en gezellig. Wij werken veel samen, iedereen kan zichzelf zijn en er is ruimte voor zelfontwikkeling. Je collega's staan ook altijd open voor nieuwe ideeën, dus kom maar door!

Met je team ben je niet alleen verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van bewoners maar ook voor het reilen en zeilen op jullie locatie. Je kunt veel zelf beslissen en doen. Hebben jullie een leuke activiteit voor cliënten bedacht en past het binnen het budget? Doen! Je hoeft hiervoor dus niet eerst langs een teamleider. En komen jullie ergens niet uit? Dan kun je terecht bij je (regio)manager of de ondersteunende diensten. Want we doen het altijd samen.

Je wordt in eerste instantie ingezet ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat. Na afloop van de aanvraag op woonlocatie Vlierbeslaan wordt er samen met jou gekeken naar een andere locatie binnen de regio of je wordt flexibel ingezet als regiomedewerker.

Functie eisen

- Je hebt minimaal een MBO-3 opleiding afgerond op het gebied van verzorging en begeleiding (bijvoorbeeld MMZ- opleiding).
- Je haalt energie uit het begeleiden van zowel groepsactiviteiten als individuele bewoners.
- Je kunt methodisch werken.
- Je staat stevig in je schoenen en ziet het als een uitdaging om situaties waarin er spanning onder bewoners is, toch goed te laten verlopen.
- Je bent ondernemend en denkt in kansen en mogelijkheden.
- Je bent bereid om je flexibel op te stellen, zowel in het draaien van je diensten als in het contact met de bewoners.
- Je bent digitaal vaardig of je bent bereid hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen.

Inschaling

· Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor 28,8 uur per week.

· Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de €2178 en €3105 (schaal 35 van de CAO Gehandicaptenzorg) op basis van 36 uur per week;

· Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)

· Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.

· Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, ‘vrouwen in de overgang’ of ondersteuning bij mantelzorg.

· Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme of participatiecoach.

Bijzonderheden

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en reageer vóór dinsdag 6 juni. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 9 juni in de ochtend.

Heb je nog vragen over je werkzaamheden? Neem dan gerust contact op met één van de begeleiders via 088-4950355. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je P&O adviseur Frits Pietersen bellen via 088-4950253.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Vlierbeslaan
Postcode 7121BN
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 26-05-2023
Reageer voor 06-06-2023
Ingangsdatum 26-05-2023
Nummer 120372

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea