Begeleider in opleiding (BBL) 't Goor
Frion

In deze omgeving kom je werken

Dagcentrum de Slinger is een dagbestedingslocatie in Steenwijk, waar we werk en dagbesteding aanbieden voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie bestaat uit vijf verschillende dagbestedingsgroepen, met elk hun eigen diversiteit en groepsdynamiek. Op de groepen wordt gewerkt met leerlijnen en vooral gekeken wat de wensen zijn van de cliënten. Sommige cliënten wonen bij Frion en anderen wonen thuis of bij een andere zorginstelling. De dagbestedingslocatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 -16.00 uur.
 
Voor de groep Houtschuur ’t Goor zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. De Houtschuur ligt in een prachtige bosrijke omgeving, waar wij in samenwerking met Staatsbosbeheer verschillende werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan: bomen omzagen, takken sjouwen en zagen, bermen maaien, afval opruimen en bestellingen haardhout bezorgen. Het accent van deze functie ligt op het begeleiden van cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking in hun dagbesteding.
 

Hoe ziet de rol er uit

Samen met het team ga je stapsgewijs leren hoe je persoonsgerichte zorg kunt verlenen, waarbij de cliënt centraal staat. Jij sluit daarbij aan op de behoeften van de cliënt. De ene dag vraagt dit meer van jou dan de andere. Hierbij is het van belang dat jij kan mee bewegen met de cliënt in wat hij op dat moment aan kan. Dit doe jij op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan.
 
Net als jij zitten onze cliënten niet elke dag even lekker in hun vel. Alleen reageren ze daardoor soms wat ongeremder. Jij kunt omgaan met signaalgedrag, deze intensiteit en blijft stabiel. Je blijft onderzoeken op welke manier je het beste kunt aansluiten. Het is een uitdaging om het met elkaar te doen. De cliënt vertrouwt op jou en jij kunt onvoorwaardelijk terugvallen op het team. Samen zorgen jullie voor een overzichtelijke wereld voor de cliënt.
 
Samen met het team ga je stapsgewijs leren hoe je persoonsgerichte zorg kunt verlenen, waarbij de cliënt centraal staat. Jij sluit daarbij aan op de behoeften van de cliënt. De ene dag vraagt dit meer van jou dan de andere. Hierbij is het van belang dat jij kan mee bewegen met de cliënt in wat hij op dat moment aan kan. Dit doe jij op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan.
 

Wat vragen wij

 • Je bent deze zomer al beschikbaar om als zomerkracht te starten op ’t Goor;
 • Je bent proactief, leergierig en in staat om te reflecteren;
 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg (stage- of werkervaring) is een grote pré;
 • Je bent bezig of gaat starten met de opleiding MMZ-niveau 4 (uitstroomprofiel Gehandicaptenzorg) of bent al bezig met een BOL opleiding (niveau 4) en wilt switchen naar een BBL opleiding;
 • Je bent flexibel en wil op termijn ook graag ervaring op doen op bijvoorbeeld een woonlocatie.

Wat bieden wij

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Daarna is het de intentie om je een passende werkplek te bieden binnen onze organisatie;
 • Een contract met vaste uren, bespreekbaar tussen de 24 en 32 uur;
 • Je ontvangt een leerling salaris dat start v.a. € 1.430, - (18/19/20 jarigen) of € 1.725,- (vanaf 21 jaar) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
 
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Dagcentrum De Slinger
Postcode 8331NB
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-05-2022
Reageer voor 17-05-2022
Nummer 110651
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion