Begeleider individuele meerzorg en groepsmeerzorg | gerontopsychiatrie
Atlant

Functieomschrijving

Houd jij van een dynamische werkomgeving, waar je constant moet schakelen? Wil jij één-op-één begeleiding bieden aan onze cliënten? Sta je stevig in je schoenen en deins je niet terug voor hectiek? Mede dankzij jouw inzet krijgen jouw cliënten weer grip op hun leven. Atlant heeft ruimte voor meerdere:
Begeleider individuele meerzorg en groepsmeerzorg |gerontopsychiatrie
16-36 uur

Kom jij ons team versterken
Marken Haven is een locatie binnen Atlant. Je werkt met bewoners die chronische psychiatrische verpleeghuiszorg nodig hebben. De nadruk ligt op het wonen, waarbij de praktijk aansluit op de wensen en behoeften van de bewoners. Wij begeleiden bewoners met een complexe zorgvraag, dit omdat er bijvoorbeeld sprake is van angst- een persoonlijkheidsstoornis of stemmingswisselingen. De psychiatrische aandoening wordt gecombineerd met een somatische en/of cognitieve zorgvraag. Dit maakt elke bewoner uniek en zorg op maat noodzakelijk. Het zijn kleurrijke mensen met elk een bijzonder verhaal. Lees hier meer over de doelgroep CPV.

Via de regeling Meerzorg is het mogelijk om de zorg beter aan te laten sluiten bij wat de cliënt écht nodig heeft. Hierin is een mooie rol voor jou weggelegd! Het team bestaat uit verzorgenden, woonbegeleiders, helpende, afdelingsassistenten en verpleegkundigen. We hebben een fijne werksfeer en er is veel samenhorigheid. Daarnaast werk je nauw samen met diverse behandelaren in het multidisciplinaire team.
Atlant staat bekend om ruimte voor jezelf, om je te kunnen ontwikkelen, dus je kunt rekenen op een mooi aanbod van trainingen en opleidingen die passen bij het werken met deze doelgroep.

”We stimuleren bewoners om ook mee te helpen met koken. Dat vinden ze ook leuk. Na overleg doen ze samen de boodschappen, zoeken hun eigen producten uit. Moeten hierdoor zelf in beweging komen, dit geeft hun weer andere prikkels in een andere omgeving. Dat ervaart iedereen als positief”
Onur Yilmaz (verzorgende IG bij Atlant)

Wat ga je doen
Als begeleider meerzorg biedt je één-op-één begeleiding aan onze bewoners waarbij complex gedrag  een rol speelt. Je weet aan te sluiten bij de belevingswereld van de bewoners en ook de behoeften  te herkennen én daarop in te spelen. Toch weet je ook te begrenzen en (bij) te sturen waar nodig. Als begeleider geef je invulling aan de uitvoering van de opgestelde begeleidingsdoelen. Je begeleidt soms een groep maar zeker ook individueel 1 of 2 bewoners bij de dagelijkse taken, zoals opstaan, persoonlijke verzorging, eten en drinken, dagbesteding en huisvesting en je ondersteunt bij de dagelijkse contacten. Sociale vaardigheden en een bewonersgerichte houding spelen hierin een grote rol.Dit doe je natuurlijk niet alleen maar samen met je team. Deze bestaat uit verzorgenden, woonbegeleiders, helpende, afdelingsassistenten en verpleegkundigen. We hebben een fijne werksfeer en er is veel samenhorigheid. Daarnaast werk je nauw samen met diverse behandelaren vanuit het multidisciplinaire team.

Functie eisen

Wat neem jij mee
Je staat stevig in je schoenen, houdt van aanpakken en kunt vriendelijk maar helder grenzen aangeven. Je gaat op een laagdrempelige wijze het contact met cliënten aan. Daarnaast kun je omgaan met mensen met ernstige complexe problematiek die grensoverschrijdend gedrag vertonen. Je bent in staat om (laagdrempelige) doelgerichte activiteiten te ontwikkelen en te begeleiden. Je denkt oplossingsgericht en evalueert samen met de behandelaar en persoonlijk begeleiders de doelen die gekoppeld zijn aan de activiteiten.
We gaan met plezier een gesprek met je aan als je:
• Over een (bijna) afgeronde MZ/SPW niveau 3 of 4 diploma beschikt. Heb je daarnaast enige ervaring in de (ouderen)zorg? Nog beter!
• Bereid bent om onregelmatige diensten te draaien (dag, avond en nacht) en in het weekend te werken;
• Weet hoe je kunt bijdragen aan de kwaliteit van leven van bewoners en hoe je hun sociale netwerk hierbij kunt betrekken.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten 
Wij bieden jou een kans bij een werkgever waar jij je kunt ontplooien. 
Verder: 
• Goede opleidingsmogelijkheden; je hoeft namelijk niet alles al te weten, we hebben een leerpad ontwikkeld waar je steeds meer verdieping en kennis opdoet over de doelgroep waar je komt te werken;
• De mogelijkheid voor een vast contract; 
• Mogelijkheden om parttime te werken (16-32 uur in de week);
• Een goed bruto maandsalaris van maximaal € 2.937,68 (CAO VVT FWG 35) op basis van 36 uur in de week en afhankelijk van kennis en ervaring; 
• Een gevarieerde functie waarin geen dag hetzelfde is! 
• Enthousiaste en betrokken collega’s.

Bijzonderheden

Wil jij verder? 
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie in via de knop “Solliciteren”. Solliciteer je liever via WhatsApp? App dan met 1 van onze recruiters. Een dagdeel meelopen op locatie is onderdeel van de procedure.

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier.

Heb je nog vragen? 
Bel of app dan naar Wendela de Visser (recruiter) 06 22 06 25 08.  

We horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 39-22
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 29-04-2022
Reageer voor 01-07-2022
Ingangsdatum 29-04-2022
Nummer 110469
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant