Begeleider intensieve behandelgroep jeugd
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Ben je er voor me als ik de wereld om mij heen niet goed begrijp? Blijf jij naast mij staan, hoe tegenstrijdig mijn gedrag ook lijkt? Zorg jij voor rust, duidelijkheid, veiligheid en structuur?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren van 6 tot 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en complexe gedragsproblematiek.

De zeer Intensieve behandelgroep (ZIB) is het tijdelijk thuis van 6 jongeren waar jij samen met 3 collega's een vroege of late dienst draait. De problematiek is divers: hechtingsstoornis, trauma gerelateerde problematiek en persoonlijkheidsstoornissen. De mogelijkheden van de jongere staan centraal. Samen met de jongeren, ouders of verwanten en de multidisciplinaire collega's ga je voor het aanleren of vergroten van de competenties. We bieden vooral maatwerk. Leren en ontwikkelen als team is daarbij vanzelfsprekend om optimale begeleiding te kunnen bieden.

"Je bent bevoorrecht als jij onderdeel mag zijn in het leven van een jongere en hoe fijn is het als je van waarde kan zijn in zijn ontwikkeling."Wie ga je helpen?
Onze jongeren zijn gemiddeld tussen 15 en 17 jaar oud. Zij zijn beperkt sociaal redzaam en worden vaak overvraagd. Vanuit hun hulpvraag hebben zij jouw nabijheid nodig. Wij zorgen voor aandacht, structuur en regels. Want dat geeft duidelijkheid. Maar ook ontwikkelingsruimte is belangrijk. Daarom werken wij veel met individuele dagprogramma's. Wij werken onder andere vanuit de behandelmethode Triple-C, competentie gericht werken (CGW) en traumasensitief werken.

Hoe ga je helpen?
Jij hebt een natuurlijke open en proactieve houding en bent nieuwsgierig naar de jongeren. Jij bent bekend met diverse begeleidingsstijlen, want wat bij de ene jongere werkt, hoeft bij de ander niet te werken. Jij wil niet direct iets oplossen, maar observeert hun gedrag. Zo krijg jij steeds meer grip op de complexe problematiek en de achterliggende hulpvraag. Vaak uiten zij hun emoties door verbale en fysieke agressie te gebruiken. Jij laat je hierdoor niet uit het veld slaan.

Jij mag onderdeel uitmaken van het hulpverleningstraject. Je bent van waarde in de ontwikkeling en behandeling van onze jongeren. Je draait pb-schap en regelt alle zaken die de cliënt aangaan. Jij laat de jongeren weer tot hun recht komen in de maatschappij. Dit doe jij altijd vanuit respect, verbondenheid, geborgenheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt jou waardevol. Voor de jongeren én voor je team.

Dit bieden wij
 • Een betekenisvolle, uitdagende en leuke baan in een gezellig team.
 • De ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen in jouw vak met training en scholing.
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal contracturen is bespreekbaar.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2025 en maximaal € 2993 (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Waarderende leerstructuur, inzicht en regie over jouw eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Jij hebt een afgeronde mbo 4 of hbo-opleiding, bijvoorbeeld social work, SPH, MMZ en bij voorkeur achtergrond in therapeutisch werken.
 • Je hebt ervaring in de jeugdzorg, jeugdbehandeling GGZ of gehandicaptenzorg.
 • Kennis en kunde van hechting en trauma is een sterke pre.
 • Je bent een proactieve en enthousiaste collega. Jij staat stevig in je schoenen en durft eerlijk en kritisch te zijn naar zowel de jongeren als jouw collega's.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze crisis- en observatiegroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Marieke Grootendorst, manager zorg, via 06 - 22 84 82 73 of bel/app met Joëlla Morssink, recruiter, via 06 - 82 50 14 70.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Orthopedagoog
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider/Werkbegeleider
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Vakantiewerk Begeleider niveau 6
Behandelcoördinator
Publicatiedatum 03-06-2021
Reageer voor 07-07-2021
Nummer 68709

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland