Begeleider intensieve doelgroep bij Rohaan in Markelo
Aveleijn

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan?
Werk jij graag met een complexe en dynamische doelgroep en ben je zowel voor de cliënt,
je collega als jezelf ontwikkelingsgericht?

Wij zijn op zoek naar (Persoonlijk) begeleiders
(vanaf 16 uren per week, uren in overleg)

om de teams op locatie Rohaan in Markelo te ondersteunen.

Waar ga je werken?
Rohaan is een IBB locatie (intensieve begeleiding en behandeling) en bestaat uit een boerderij met daarbij twee appartementencomplexen. Deze gebouwen bieden onderdak aan totaal 30 cliënten, vier inloopruimtes en diverse kantoren.

Uniek voor Aveleijn is dat cliënten hier kunnen wonen en werken op één terrein.

De cliënten die hier wonen hebben een (lichte) verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek. De begeleidingsmethodiek is individueel bepaald en vooral gericht op relatie, communicatie en structuur.
Het basisklimaat wordt vormgegeven door een veilige, gestructureerde leefomgeving met duidelijke regels en afspraken waarbij de visie ‘een leven vol betekenis’ wordt gehanteerd en de begeleidingsstijl weggezet wordt vanuit de basishouding Oplossingsgericht werken. Dit in goede multidisciplinaire samenwerking.

Het motto op Rohaan is: “omdat het niet vanzelfsprekend is”, waarbij we met elkaar vorm geven aan een betrouwbaar begeleidingsklimaat en een veilig werkklimaat.

Rohaan_3

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien.

Rohaan

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Wat vragen wij?

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar)
 • Je hebt kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg, aangevuld met aantoonbare vakkennis op de doelgroep IBB
 • Je hebt kennis van trauma, verslavingsproblematiek, psychiatrische problematiek, somatische problematiek, omgaan met agressie, begeleiding van gedragscomplexe cliënten en vrijheidsbeperkende maatregelen
 • Je hebt inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren
 • Je bent reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en je hebt een gezonde dosis humor.

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  De functie (persoonlijk) begeleider is ingedeeld in functiegroep 45 (max. € 3.452,- bij een 36-urige werkweek).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie.

Rohaan_2

Ben jij geïnteresseerd om te werken op locatie Rohaan?
Stuur ons dan jouw reactie, door je cv en motivatie in te sturen en wij nemen contact met je op.

Heb je vragen?
Hiervoor kun je contact opnemen met Janneke ten Hove - Sanderman, manager, via [email protected]

Wil je eerst een keertje komen kijken?
Dat kan!
Bel Janneke op 06-12492743 en zij plant snel een afspraak met je in.
Je kunt dan rondkijken op de mooie locatie in het buitengebied van Markelo. 

Hopelijk tot snel!

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Rohaan in Markelo
Postcode 7475BE
Stad Markelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Janneke ten Hove - Sanderman, manager, via [email protected]
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 19-09-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 10-10-2022
Nummer 114088
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn