Begeleider intensieve jeugdzorg
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Geef jij mij vertrouwen en kan ik op jou vertrouwen? Blijf jij naast mij staan, hoe tegenstrijdig mijn gedrag ook kan zijn? Geef jij mij duidelijkheid, veiligheid en structuur?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is een 3 milieus orthopedagogisch (24-uurs) behandelcentrum voor jongeren van 12 - 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat zij in hun vrije tijd kunnen doen.

De ZIB (Zeer Intensieve Behandeling) is onze hoog intensieve meerzorg behandelgroep. Vaak hebben de jongeren ook psychiatrische klachten en hechtingsproblemen. We werken oplossingsgericht en zoeken we naar mogelijkheden en kansen. Vraaggerichte begeleiding in een groepsdynamisch proces. Samen met de jongeren, ouders of verwanten en de multidisciplinaire collega's ga je voor het aanleren of vergroten van de competenties.

Bekende termen in onze dagelijkse taal zijn: hechtingsstoornis, oppositioneel gedrag, ASS, negatief zelfbeeld, adaptief en cognitief functioneren, persoonlijkheidsstoornissen en impulsiviteit.Wie ga je helpen?
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

Onze jongeren hebben al veel meegemaakt in hun leven en vaak al in andere instellingen gezeten. Jij bent niet de eerste hulpverlener die deze jongere en zijn systeem wil helpen. Daarom vinden we het extra belangrijk dat de jongeren zich veilig voelen bij ons, dat zij positieve ervaringen opdoen en weer meer zelfvertrouwen krijgen. Daar helpen wij bij. Wij geven aandacht, structuur en regels. Dit doen wij door veel een op een momenten met de jongeren te hebben.

Hoe ga je helpen?
Jij bent de hechtingsspecialist die een (vertrouwens)band met onze jongeren kunt opbouwen. De sociale interactie moet komen vanuit jou, dit hebben de jongeren niet vanuit zichzelf. Jij hebt een natuurlijke open houding en bent nieuwsgierig naar de jongeren. En jij zorgt ervoor dat de jongeren nieuwsgierig worden naar jou.

Jij beweegt mee met de jongeren, net zo veel als dan nodig is, om samen 100% te zijn. Jij wil niet direct iets oplossen, maar hebt een lange adem en observeert zodat jij weet wat de onderliggende oorzaken van spanningen zijn. Pas dan kun je proberen dit om te buigen. Jij puzzelt en experimenteert met diverse begeleidingsstijlen om te kijken wat werkt bij welke jongere. Dit doe je door creatief te zijn en out of the box te denken. Je hebt oog voor de (kleine) successen en ontwikkelingen. Dat maakt jou waardevol. Voor de jongere én voor je team.

Het werken met deze doelgroep is pittig. Hun gedrag is moeilijk te begrijpen, doordat complex gedrag laten zien waarbij vaak verbale en fysieke agressie komt kijken. Je krijgt daarom coaching en begeleiding en er zijn structureel teambesprekingen. Hierdoor ben je goed in staat veiligheid en vertrouwen te kunnen bieden aan de jongeren. Wij werken onder andere vanuit de behandelmethode Triple-C, competentie gericht werken (CGW) en traumasensitief werken.

Dit bieden wij
 • Een team, manager en sturend behandelaar die gezamenlijk bijdragen aan behandeling van jongeren.
 • De ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen in jouw vak met training en scholing.
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal contracturen is bespreekbaar.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1898 en maximaal € 2807 (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Waarderende leerstructuur, inzicht en regie over jouw eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Jij hebt een afgeronde mbo 4 of hbo-opleiding, bijvoorbeeld social work, SPH, medewerker maatschappelijke zorg en bij voorkeur achtergrond in therapeutisch werken.
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ en kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW).
 • Jij hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
 • Je bent leergierig, kunt goed relativeren en hebt een gezonde dosis humor.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze crisis- en observatiegroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met Joëlla Morssink, recruiter, via telefoonnummer 06 - 82 50 14 70 of neem contact op met Astrid Peters, medewerker recruitment via 088 - 037 05 14.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Begeleider/Werkbegeleider
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 05-05-2021
Reageer voor 05-05-2022
Nummer 67995

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland