Begeleider Intensieve Zorg Wonen
Cosis

Introductie en uren

Het team van locatie 'Woon- werkboerderij Ansen' is op zoek naar een Begeleider Intensieve Zorg Wonen voor 28 tot 36 uur per week.

Wat vinden we belangrijk?

Een veilige omgeving, waarbij de begeleiding in mijn directe nabijheid is, dat is wat ik nodig heb. Ik ben beïnvloedbaar, maar ook overgevoelig voor prikkels. De begeleiding kan mij laten ervaren waar ik goed in ben en kan samen met mij zorgen voor een goede en passende invulling van mijn dag. In mijn woonomgeving werk ik aan mijn herstel om zo gewoon mogelijk te leven. Op deze manier krijg ik grip op mijn leven en kom ik niet in de problemen.

Als Begeleider Intensieve Zorg ondersteun je de Persoonlijk Begeleider bij de begeleiding en verzorging van cliënten volgens de uitgangspunten van Triple C. Je gaat werken op een grote verbouwde boerderij waar cliënten wonen met verschillende niveaus. Als begeleider bied je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie door middel van relatieopbouw en competentieontwikkeling. Aanvoelen en aanvullen van de menselijke behoeften is een belangrijke vaardigheid. Ook als tijdens dit proces door spanningsopbouw sprake is van agressie. Positieve signalen vanuit de cliënt, hoe klein ook, bijvoorbeeld een glimlach, geven jou energie en voldoening.

Heb jij affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking die hoog sensitief zijn (sociaal emotioneel niveau veelal tussen de 6 en 18 maanden), ben je in staat om te reflecteren op je eigen gedrag en kun jij jezelf wegcijferen in het belang van de cliënt? Oftewel heb je zin in een uitdagende baan op een prachtig landelijk gelegen locatie in Ansen? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante opleiding op mbo-niveau 3.
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Ervaring in het omgaan met agressie.
 • Bekend met of bereid tot aanleren van de Triple C-methodiek.
 • Doorzettings- en relativeringsvermogen, lef en een stevige persoonlijkheid.
 • Een rijbewijs/auto.
 • Flexibele instelling in verband met wisselende diensten.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Voldoe je nog niet volledig aan bovenstaand profiel, solliciteer dan alsnog of neem contact met ons op. Oftewel, ben je zij-instromer en wil de overstap naar de zorg maken? Ook dan komen we graag met jou in contact.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's Begeleider Intensieve Zorg minimaal € 1.920,- en maximaal € 2.853,- volgens FWG 35 van de cao gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer vóór vrijdag 31 december 2021.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Ralf Peeks, Teamcoördinator op telefoonnummer 06 822 386 59. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Meer weten over jouw nieuwe werkplek?

Breng een bezoek aan de website van locatie Ansen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Type Vacature
Intern nummer 2021-2012
Organisatie Cosis
Locatie Woonwerkboerderij Ansen
Postcode 7964 KK
Stad Ansen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 25-11-2021
Reageer voor 31-12-2021
Nummer 72630

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis