Begeleider jeugd
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Wil jij als begeleider ervoor zorgen dat mijn dag gestructureerd verloopt? Zodat ik kan rekenen op een veilige en vertrouwde omgeving. Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Help je mij zo zelfstandig mogelijk te zijn met wonen en leren?"

Waar ga je werken
's Heeren Loo Groot Emaus is het orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen.

Onze vijf behandelgroepen in Soest zitten midden in een woonwijk. De leeftijd van onze jongeren varieert van 8 tot 23 jaar. Afhankelijk van de leeftijd en hun voortgang in hun behandeling wordt gekeken welke behandelgroep het beste bij hen past.

We hebben mogelijkheden voor begeleiders voor onze verschillende groepen / contexten. Natuurlijk kijken we samen met jou waar jij als begeleider het beste past! Op onze locaties in Soest werk je ook slaapdiensten.

Wie ga je helpen?
Onze jongeren hebben naast een lichte verstandelijke beperking (LVB) bijkomende gedragsproblemen en problematiek op het vlak van hechting en trauma. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. De hulpvraag is complex en heel divers. Voor al onze jongeren is duidelijkheid en structuur belangrijk. Afhankelijk van de leeftijd zal de focus liggen op groepswerk en bijvoorbeeld kinderlijk spel en ontspanning of juist individuele begeleiding en stimulering van zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Bij de ene groep wonen heel kwetsbare jongeren, bij een andere groep de meer verharde jongeren. Jij weet als begeleider hoe je met deze verschillende jongeren om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?
Ieder kind is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om deze jongere te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

Het is belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat en duidelijk je grenzen aangeeft. Jij hoeft geen twee meter lang te zijn of honderd kilo te wegen. Jouw uitstraling is zelfverzekerd en door jouw kennis en ervaring weet jij wat jouw manier van begeleiden is. Je bent duidelijk en onze jongeren weten wat ze aan jou hebben. Dit helpt in hun behandeling. En dat maakt jou waardevol. Voor de jongeren én voor je collega's.

Dit bieden wij
  • Een fijne en mooie werklocatie binnen een woonwijk in Soest.
  • Leuke en gezellige collega's die altijd voor je klaar staan; verspreid over meerdere teams.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2381,- en maximaal € 3452,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je opleiding en ervaring als begeleider.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, nachten, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal mbo niveau 4 of hbo niveau en je hebt bij voorkeur ervaring als begeleider binnen jeugdzorg, jeugdbehandeling GGZ of de gehandicaptenzorg.
  • Je bent ervaren in het schakelen op verschillende niveaus en vragen en hebt een duidelijke en stevige pedagogische aanpak, maar je bent niet beheersmatig.
  • Je hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met verantwoordelijkheidsgevoel, daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst hoort bij de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Rik Doljé (manager zorg) via telefoonnummer 06 - 20 88 43 61 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen beantwoorden wij direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 4
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 08-06-2022
Reageer voor 08-06-2023
Nummer 111540

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland