Begeleider jeugdhulp LVB
's Heeren Loo Oost-Nederland

''Begrijp jij dat ik me het veiligst voel in een gestructureerde omgeving? En dat ik aan jou moet wennen als ik je niet zo vaak zie? Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Ook al ken jij mij nog niet zo goed?"

Waar ga je werken
Groot Emaus, onderdeel van 's Heeren Loo, is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren tussen 12 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen. Daarom verblijven ze 24/7 bij ons op het terrein in Ermelo of Soest. De meeste jongeren hebben al veel meegemaakt in hun leven en vaak al in andere instellingen gezeten. Daarom vinden we het extra belangrijk dat de jongeren zich veilig voelen bij ons, dat zij positieve ervaringen opdoen en weer meer zelfvertrouwen krijgen. Daar helpen wij bij. Wij geven aandacht, structuur en regels.

Vraaggerichte begeleiding in een groepsdynamisch proces. Daarom werken we oplossingsgericht en zoeken we naar mogelijkheden en kansen. Samen met de jongeren, ouders of verwanten en de multidisciplinaire collega's ga je voor het aanleren of vergroten van de competenties. Dit doen we om de jongeren te helpen een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen.

Bekende termen in onze dagelijkse taal zijn: hechtingsstoornis, oppositioneel gedrag, ASS, negatief zelfbeeld, adaptief en cognitief functioneren, persoonlijkheidsstoornissen en impulsiviteit.

Wie ga je helpen?
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?
Iedere jongere is uniek. Iedere flexmedewerker ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval ben je flexibel. Want jij staat, waar gaten vallen. Je bent soms misschien een nieuw gezicht, maar geen vreemd gezicht. Want door jouw kennis en ervaring weet je wat onze jongeren nodig hebben, ook als je ze minder goed kent. Jij zorgt voor overzicht, want hiermee creëer je veiligheid. Je zoekt steeds naar afstemming met de jongere en schakelt tussen begeleidingsstijlen. Want wat voor de ene jongere werkt, hoeft voor de andere niet te werken. Je bent doelgericht, waarbij je onthoudt; soms een stap vooruit, maar soms ook een stap terug. En dat maakt jou waardevol. Voor onze jongeren én voor jouw collega's.

Begeleider Harm: "Mooi aan het werk is, dat je jongeren zichzelf probeert te laten zijn. Dus de stoere 15 jarige die eerst alleen dat gedrag vertoont en uiteindelijk met je aan tafel gaat kleuren".

Dit bieden wij
  • De mogelijkheid om zowel fulltime als parttime aan de slag te gaan.
  • De ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1963 euro en maximaal € 2902 euro (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde mbo 4 of hbo opleiding zoals: SPW, MMZ of SPH, Pedagodiek.
  • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ.
  • Bij voorkeur heb jij kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW).
  • Je hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze behandelgroepen en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?

Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met Joëlla Morssink, recruiter, via telefoonnummer 06 - 82 50 14 70 of neem contact op met Astrid Peters, medewerker recruitment, via telefoonnummer 088 - 037 05 14.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Groepsbegeleider
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Medewerker Meerzorg
Nachtbegeleider
Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Verpleegkundige Psychiatrie
Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Verpleegkundige SPV
Publicatiedatum 05-10-2020
Reageer voor 01-12-2020
Nummer 55168

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland