Begeleider jong volwassenen
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Jouw dag is geslaagd als je jouw talent voor het begeleiden van jongvolwassenen optimaal in hebt kunnen zetten. Samen met een enthousiast team van professionals bouw jij aan een goed contact met de bewoners. Jij ziet kansen en mogelijkheden en je bent trots op de stapjes die gemaakt worden. Bijzonder mooi werk!

Doelgroep en locatie

Binnen huis 4 op de terreinlocatie van Het Hietveld in Beekbergen bieden we begeleiding en ondersteuning aan in totaal 16 jongvolwassen bewoners in de leeftijd van 18-25 jaar. Huis 4 is verdeeld in 2 woongroepen en 4 appartementen. De bewoners hebben een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen als
gevolg van bijkomende psychiatrische problematieken, zoals ASS,  hechtingsproblematiek en verslavingsproblematiek. Het komt geregeld voor dat zij zich uiten in fysieke en verbale agressie, richting zichzelf en anderen. Dit komt voort uit het zoeken naar grenzen en duidelijkheid. 

De jongvolwassen bewoners komen over het algemeen vanuit een residentiële voorziening voor jongeren waar zij meer aan de hand werden genomen bij de invulling van hun dagelijkse activiteiten. Ze zijn zoekend naar hun volwassen identiteit, hun plek in de groep en hun ontwikkel kansen en doorgroeimogelijkheden.
Ze ontdekken daarbij ook regelmatig dat sommige "vanzelfsprekende" volwassen doelen voor hen nooit haalbaar zullen zijn en dat valt niet mee. 
Zo veel mogelijk, laten we de bewoners zelf richting geven aan hun leven, waarin zo weinig mogelijk maatregelen worden toegepast die hen fysiek en emotioneel beperken.

Wat mag je doen?

 • Binnen een hecht begeleiders team werk je samen met je collega’s aan de ondersteuning van de bewoners met hun intensieve begeleidingsvraag.
 • Het proces van de bewoner is de basis voor de begeleiding die je biedt. Waar staat hij nu en waar liggen de mogelijkheden? 
 • Door buiten gebaande paden te treden, lukt het jou om de kansen en mogelijkheden van de bewoners zo optimaal mogelijk te benutten.
 • Het individuele plan gebruik je hierbij als leidraad. Je biedt structuur en duidelijkheid en volgt een daarbij een vast dagprogramma dat is aangepast aan de behoeftes en wensen van de individuele bewoner.

Wat breng je mee?

 • Je hebt bewust gekozen om met deze doelgroep aan de slag te gaan en wordt enthousiast van de (kleine) stapjes die de bewoners maken. 
 • Je hebt minimaal een mbo 3 diploma in pedagogische richting en je hebt ervaring binnen de gehandicaptenzorg, justitie of met een doelgroep binnen een andere vergelijkbare setting. 
 • Ervaring binnen de psychiatrie of verslavingszorg is hierop een gewenste aanvulling. 
 • Wij vinden het belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat, zelfbewust bent, op jezelf kunt reflecteren, en én jezelf durft te laten zien. 
 • Door jouw (levens) ervaring ben je in staat om ongewenst gedrag op een positieve manier om te buigen en bewoners structuur en herkenbaarheid te bieden.

Bijzonderheden

Arbeidsvoorwaarden

 • ​​​​​​De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg. Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in functiegroep 40 met een salaris tussen € 1.963,- en € 2902,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur)  
 • Je werkt 28-32 uur per week, uren en vorm van het dienstverband in overleg. 
 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen. 

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op! Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Kim te Dorsthorst, teammanager, via 06-18352589.  
Andere vragen? Stuur een Whatsapp of bel naar Christa van Rooijen, recruiter, via 06-22464308.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!  

 “Wij ontvangen je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk”. 

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Het Hietveld
Postcode 7361TE
Stad Beekbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 19-01-2021
Reageer voor 31-05-2021
Ingangsdatum 19-01-2021
Nummer 57186
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn