Begeleider jongvolwassenen LVB
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Wil jij ervoor zorgen dat ik mij verder kan ontwikkelen? Help jij ontdekken hoe ik zelfstandig kan zijn en waar mijn talenten liggen? Zorg jij voor een gezellig thuis waar ik mij veilig voel, in de groep kan zijn, maar ook dingen voor mijzelf kan doen?"

Waar ga je werken?
Op deze locatie van 's Heeren Loo wonen zes jongemannen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar. Centraal staat het perspectief van de jongeren dat gericht is op ontdekken. Waar liggen hun talenten en hoe zelfstandig kunnen zij worden? Dit doen we vanuit een veilige basis, waarbij de sfeer huiselijk is. Hierbij is het schakelen tussen richting geven, uitnodigen en de ruimte geven en dat lukt jou als geen ander. Voor jou is het onderhouden en uitbreiden van het netwerk dan ook vanzelfsprekend. Dagelijks werken wij samen met specialisten als een gedragswetenschapper, logopedist en diëtist.

Jij bent een begeleider die zijn handen niet omdraait voor een uitdaging. Je wordt onderdeel van een opbouwend team, dat volop in ontwikkeling is en waar een mix is van ervaren en minder ervaren medewerkers. Onregelmatig werken vind jij geen probleem, wat betekent dat je zowel vroege als late diensten werkt.

Wie ga je helpen?
Jongeren hebben vertrouwen nodig om zichzelf te zijn en zich te kunnen ontwikkelen. Ze hebben baat bij een huiselijke omgeving en coachende begeleiding. Tegelijkertijd kan het belangrijk zijn dat ze een gestructureerd dagprogramma hebben, want dat geeft hen de veiligheid die ze nodig hebben. Jij bent een begeleider die dit begrijpt en je stelt, naar behoefte van de jongere, deze programma's samen.

De jongeren hebben verschillende achtergronden, een lichte verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij hebben hulpvragen in het autismespectrum, hechting en ontwikkelingsvraagstukken.

Hoe ga je helpen?
Door jouw manier van begeleiden weet je de jongeren het beste antwoord te vinden op de grote en kleine hulpvragen die voor hen belangrijk zijn. Hierbij weet je hoe je jouw houding afstemt op de vraag van de jongeren, waarbij je de behoefte van de jongere nooit uit het oog verliest. Je zorgt als begeleider voor een vertrouwde woonomgeving met een huiselijke sfeer. Misschien wel door jouw humor, rust of enthousiasme?

In ieder geval bied jij nabijheid en hoor en zie jij onze jongeren. Door steeds in contact te blijven met de jongeren ervaren zij de nodige veiligheid waardoor zij kunnen blijven ontwikkelen. Structuur en duidelijkheid zijn hierin ook van belang. Wanneer de jongeren zich niet veilig voelen laten zij spanningsvol gedrag zien, dit kan leiden tot verbale en non-verbale agressie. Met deze jongeren kijk je samen naar wat zij wel en niet aankunnen. Je kan goed meebewegen en situaties inschatten. En dat maakt jou waardevol. Voor de jongeren én voor je team.
"Ook al kan hij nu niet uitleggen waarom hij boos is, ik laat mij niet verblinden door zijn gedrag en houd contact met hem."
Dit bieden wij
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2110,- tot maximaal € 3452,- (FWG 35/ 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je opleiding en ervaring als begeleider.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie per jaar op basis van 36 uur per week.
 • 57 uur Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.
 • Als grootste zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg van Nederland werken we met veel verschillende doelgroepen. Dat betekent dat je kunt profiteren van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde relevante zorggerichte opleiding op minimaal mbo niveau 3.
 • Je bent een (ervaren) zorgprofessional, onderzoekend en gericht op ontwikkeling.
 • Je hebt en toont daadkracht en inlevingsvermogen en hebt een groot incasseringsvermogen. Je kunt grenzen stellen en standvastig zijn vanuit een professioneel oogpunt.
 • Je bent een stabiele en stevige persoonlijkheid, assertief, gemotiveerd en collegiaal en je kunt intensief samenwerken met collega's en ouders, verwanten en derden.
Kunnen wij jou verder helpen?
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Heb je vragen over de vacature begeleider jongvolwassenen LVB? Bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen worden direct beantwoord!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Begeleider/Werkbegeleider
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 28-07-2022
Reageer voor 23-08-2022
Nummer 112910

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland