Begeleider Kemphaan 5 - Raalte
Zozijn

Ben jij die collega die warme (intensieve) zorg kan bieden binnen een huiselijke, gezellige leefsfeer?

Wij zoeken een ondersteuner, aantal uren in overleg

Wat ga je doen?
Als ondersteuner begeleid je de cliënten op basis van de zorgvragen uit het zorgplan. Daarbij ben je alert op signalen van de cliënt die van invloed zijn op dit plan en dit bespreek je met de coördinerend ondersteuner. Je levert een bijdrage aan het tot stand komen, bijstellen en evalueren van het zorgplan. Je onderhoudt contact met verwanten van de cliënt en je hebt regelmatig contact met de manager, collega’s uit het team en collega’s uit andere eenheden.

Dit zijn wij
In Raalte Noord staan sinds het voorjaar van 2016 zeven moderne woonlocaties aan de rand van de woonwijk, waar cliënten beschermd kunnen wonen. Binnen de Kemphaan bieden we 24-uurszorg, we dragen zorg voor de cliënt binnen wonen, dagbesteding en de zorg in de nacht.

Kemphaan 5
Huiselijkheid, gezelligheid en een rustigere leefsfeer staan voorop, naast soms intensieve verzorging. Er is veel aandacht voor basisveiligheid en oog voor lichamelijk welbevinden. Omdat de cliënten houvast nodig hebben vanuit hun omgeving heerst er een voorspelbaar en belevingsgericht karakter, waarin een laag tempo wordt gehanteerd met vaste groepsritmes. De begeleiding sluit nauw aan bij wat de cliënt vraagt en is aanvullend en/of neemt over. Cliënten beleven interactie met anderen mee. 

Zozijn
Zozijn is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ontwikkelingsproblemen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
Gezien en geaccepteerd worden zoals je bent. Vanuit die houding gaan we bij Zozijn met elkaar om. Want ieder mens is immers uniek. Het maakt daarbij niet uit of je bij ons werkt, woont of zorg ontvangt. Met elkaar maken we het mogelijk dat mensen met een beperking liefdevolle en vakkundige zorg en ondersteuning krijgen en tot bloei kunnen komen. Zozijn is actief in Gelderland en Overijssel

Wie ben jij
Je hebt een relevante MBO 3 opleiding (bijvoorbeeld VIG en/of MZ) en ervaring in de gehandicaptenzorg. Je hebt actuele kennis van voorkomende ziektebeelden, zintuiglijke beperkingen. Je weet wat dit betekent voor de cliënt en kan daarop aansluiten met gerichte handelingen en benaderwijzen. 

En verder?

 • maak je contact met de leefwereld van de cliënt, bent dienstbaar en onderhoudt contact met het netwerk;
 • creëer je een thuis waarin elke cliënt zoveel mogelijk zichzelf kan zijn en eigen dingen kan doen;
 • ben je zoekende naar de volgende stap in de ontwikkeling van de cliënt en vindt het leuk om daar aan bij te dragen;
 • ben je sociaal, flexibel en communicatief vaardig
 • kun je makkelijk schakelen tussen de verschillende ondersteuningsvragen;
 • goed samenwerken;
 • kun je zelfstandig uitvoering geven aan de activiteiten voorkomend uit het zorgplan;
 • en kun je methodisch werken en je persoonlijke grenzen bewaken.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende baan vol afwisseling in een leerrijke werkomgeving;Inschaling in FWG 35, maximaal € 3105,--. Verder kent de cao een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden;
 • Onregelmatig werken hoort erbij, daar tegenover staan vergoedingen conform de cao gehandicaptenzorg;
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Procedure
Wil je eerst graag een keer de sfeer komen proeven of heb je nog vragen over deze vacature neem dan even contact met ons op. Inge Brokken vertelt je graag meer, ze is bereikbaar op telefoonnummer  06 - 51661451.

Als we de geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Zoeken we nog versterking? Dan laten we hem nog even open staan. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Alle nieuwe medewerkers dienen bij indiensttreding een “Verklaring omtrent Gedrag” te overhandigen. Tevens worden er, in het kader van de Vergewisplicht, referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers.

Type Vacature
Intern nummer SG
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Raalte Kemphaan 5
Postcode 8103GG
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Inge Brokken, manager, tel: 06-51661451
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 25-05-2023
Ingangsdatum In overleg, zo snel mogelijk
Reageer voor 08-06-2023
Nummer 120329
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn