Begeleider kind en jeugd
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Soms word ik bang en onrustig, zorg jij ervoor dat ik toch weer rustig word? Kan ik op jou vertrouwen? Werk jij samen met mijn ouders aan de best mogelijke leefomgeving?"

Waar ga je werken?
Deze locatie bestaat uit twee woningen en beiden hebben zes woonplekken aan kinderen met een ernstige verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en soms meerzorg. Voor beide woningen hebben wij ruimte voor een begeleider in het team. Samen wordt bekeken welke groep het beste bij jou past.

Op dit moment varieert de leeftijd tussen de 8 en 22 jaar oud. Alle kinderen hebben een intensieve zorgvraag. Wij communiceren op diverse manieren met hen, zowel met als zonder taal. Je gaat onregelmatig werken, wat betekent dat je zowel vroege, late, waak- en slaapdiensten werkt.

Je komt te werken in een gezellig, open, stabiel en dynamisch team. De samenwerking in het team verloopt soepel. Je veilig voelen op de groep is een belangrijk punt bij ons in het team. Na de dienst is er altijd ruimte voor open gesprekken. We helpen elkaar door te luisteren of mee te denken.

Ook in de taakverdeling komt dit terug. De diensten zijn allemaal verschillend van verloop. De ene keer werk je lekker in de flow en de andere keer lijkt het prima te verlopen, maar kan je opeens aan het rennen en vliegen zijn. Jezelf snel aanpassen aan de situatie en niet in de stress te schieten zijn dan twee fijne en belangrijke eigenschappen om te hebben.

Word jij de nieuwe collega van Naomi, Bianca en Shary?Wie ga je helpen?
De kinderen zijn allemaal uniek en hebben hun eigen leuke eigenschappen en uitdagingen. Naast de matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag, hebben zij hulpvragen in het autismespectrum, hechting en complexe slaapproblematiek. Ze zitten vol in ontwikkeling, waardoor doelen stellen en behalen belangrijk, maar ook heel leuk kan zijn.

Hoe mooi is het, als een kind binnen komt en het leert in kleine stapjes zelfredzaam te zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zichzelf aankleden, zelfstandig een puzzel maken of leren fietsen. En dan de trots als ze hier over gecomplimenteerd worden. Of dat het leert omgaan met gevoelens, waarbij het aanbieden van een persoonlijk dagprogramma heel veel rust kan geven, en het kind ruimte geeft om te groeien. Jij draagt bij aan een goede, sterke basis voor de kinderen waarmee ze verder kunnen.

Hoe ga je helpen?
Jij verliest de behoefte van de kinderen nooit uit het oog en je zorgt voor een vertrouwde woonomgeving. Als begeleiding stem jij je begeleidingsstijl af op de hulpvraag van de kinderen. Dit kunnen kleine, maar ook grote hulpvragen zijn waar soms fysieke ondersteuning bij nodig is.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een zo normaal als mogelijk leven leiden. Daarom hebben wij een huiselijke sfeer gecreëerd waar de ouders en kinderen zich 'thuis' voelen. Ouders komen bij ons langs en soms gaat een kind thuis bij zijn/haar ouders logeren. We werken met alle ouders en betrokkenen samen waardoor we kunnen aansluiten bij de behoefte en mogelijkheden van het kind. Dit doen we door het bieden van duidelijkheid, structuur, een open communicatie en het bieden van een veilige sfeer. Met als doel het mogelijk maken van ontwikkeling. Je bent er onvoorwaardelijk en draagt bij aan de ontwikkeling en groei van het kind. Dat maakt jou waardevol. Voor de kinderen en voor jouw team.

Dit bieden wij
Je komt te werken in een leuk team, waarbinnen de teamleden op een prettige manier samenwerken en er ruimte is om jezelf te kunnen zijn. We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren is in overleg. Niet onbelangrijk, dit bieden wij ook:
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1765 tot maximaal € 2766 euro (FWG 30 / 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3 in de gezondheid- of welzijnszorg, bijvoorbeeld: mmz, spw, en/of SPH opleiding. Daarnaast verwachten wij dat je:
  • Ervaring/affiniteit hebt met de doelgroep.
  • Pro-actief bent, zelfstandig kunt werken en collega's kunt ondersteunen.
  • Prioriteiten kunt stellen en besluiten durft te nemen.
  • Signalen van cliënten herkent, deze kan vertalen, je de risico's ziet en adequaat handelt.
  • Flexibel en gemotiveerd bent in aanpassingen in de planning van de nachtzorg.
  • Een bevoegdheid hebt op het gebied van epilepsie, stoma-verzorging en medicatie (mocht je deze nog niet hebben, dan wordt deze aangeboden).
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op Sylvia Lok, manager zorg, via telefoonnummer 06 - 10 63 01 33. Voor overige vragen kan contact worden opgenomen met Joella Morssink, recruiter, via telefoonnummer 06 - 82 50 14 70.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Begeleider/Werkbegeleider
Begeleider wonen
Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 3
Basisbegeleider
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Jeugdzorgwerker
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 24-03-2021
Reageer voor 24-03-2022
Nummer 61869

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland