Begeleider logeerhuis en onderwijszorggroep
ReubeZorg

Functieomschrijving

BEGELEIDER LOGEERHUIS EN ONDERWIJSZORGGROEP

(18 tot 28 uur)

 

Over ons
ReubeZorg is een kleinschalige particuliere zorginstelling. Wij bieden logeeropvang, zorg en onderwijs, dagbesteding en vanaf 2023 wonen met 24-uurszorg aan mensen met een verstandelijke beperking, lichte psychiatrische problematiek en/of niet-aangeboren hersenletsel. Meer informatie vind je op www.ReubeZorg.nl

 

Logeeropvang bieden wij aan in de weekenden en schoolvakanties voor kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Veelal is er sprake van bijkomende problematiek, zoals een syndroom, hechtingsproblematiek, angststoornis, autisme of gedragsproblematiek. Het hoofddoel is ontlasting van de thuissituatie, maar daarnaast wordt er gewerkt aan doelen op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en algemene dagelijkse levensverrichtingen. Om een beeld te krijgen van ons logeerhuis, zie Logeerhuis 2021 - YouTube

 

Zorg en Onderwijs bieden wij aan kinderen met een verstandelijke beperking en/of complexe problematiek van 4 tot 15 jaar. Het gaat om kinderen die niet passen binnen het schoolsysteem en/of zijn (tijdelijk) vrijgesteld van onderwijs. ReubeZorg wil ten alle tijden voorkomen dat deze kinderen thuis op de bank belanden en vastlopen in hun ontwikkeling. Deze kinderen hebben recht op het verkennen van hun ontwikkelingsmogelijkheden en moeten de mogelijkheid krijgen zich verder te kunnen ontwikkelen, hoe klein deze ontwikkeling in sommige gevallen dan ook zal zijn. Het doel is het bevorderen van de zelfredzaamheid en toewerken, wanneer mogelijk, naar een dagbestedingsplek. Voor de onderwijszorggroep werkt ReubeZorg samen met de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland.

Functie eisen

Over jou

Jij bent een enthousiast persoon met affiniteit met de doelgroep. Je bent flexibel en je steekt je handen graag uit de mouwen. Om deze baan als begeleider goed uit te kunnen voeren, is het van belang dat je stevig in je schoenen staat. Daarnaast ben jij duidelijk in de communicatie, kan jij je verbaal en schriftelijk goed uitdrukken en weet je op welke manier je de cliënten moet aanspreken. Je bent zelfstandig en geduldig. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, probleemoplossend denken en creativiteit kenmerken jou.

Als aanvulling op ons team zijn wij op zoek naar een begeleider met:

 • Een afgeronde opleiding in de zorg (mbo-niveau 4 of hbo);
 • Een enthousiaste, open en leergierige houding;
 • Ervaring in het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Een zelfstandige werkhouding.

Inschaling

Wij bieden jou:

 • Een geweldige baan met volop ruimte voor eigen inbreng;
 • Een prachtige, rustige en natuurrijke werkomgeving en enorm leuke cliënten;
 • Een contract voor bepaalde tijd, die wij bij gebleken geschiktheid graag omzetten naar onbepaalde tijd;
 • Een prettige sfeer in een klein team;
 • Een werkplek waar je echt van meerwaarde kan zijn;
 • Scholing volgens de methode Heijkoop
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform CAO gehandicaptenzorg (functieschaal 40).

Bijzonderheden

Interesse?
Solliciteren kan door het sturen van een motivatiebrief en CV naar [email protected] Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jochem Ponten, telefoonnummer 06 47560388.

Wil je liever eerst kennismaken? Neem dan contact op met Jochem Ponten voor een rondleiding en een kop koffie.

Type Vacature
Organisatie ReubeZorg
Locatie ReubeZorg
Postcode 7241 NC
Stad Lochem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 17-06-2022
Reageer voor 17-07-2022
Nummer 111832
Doorsturen Bekijk PDF

ReubeZorg

Onze visie op de zorg

De locatie

ReubeZorg heeft bewust gekozen voor een locatie in het buitengebied van Lochem in de mooie Achterhoek: er is veel ruimte, er zijn dieren en een moestuin, direct aangrenzend een prachtig landgoed. Door deze locatie is de omgeving uitdagend en prikkelend om ‘zinvolle’ activiteiten te ontplooien. De omgeving nodigt uit tot beweging, en tot beleving van de seizoenen. Voor de logeerkinderen is er veel ruimte om te spelen, te skelteren etc.

De ruimtes zijn sfeervol, huiselijk en verzorgd ingericht. Er is veel aandacht gegeven aan het gebruik van duurzame materialen. Dit komt ook tot uitdrukking bij de maaltijden: veel verse, biologische voeding.

We kiezen bewust voor een kleinschalige opzet: vooral in het sociale geeft dit veel rust en overzichtelijkheid iets waar onze cliënten veel baat bij hebben.
 

De zorg

Dit leidt ertoe dat we zorg kunnen bieden die uitgaat van medemenselijkheid, van respect voor ieders eigen individualiteit. Er wordt vooral gekeken en rekening gehouden met de mogelijkheden die (nog) aanwezig of te ontwikkelen zijn. In gezamenlijkheid wordt het dagelijks leven op ReubeZorg vormgegeven. Ieder draagt op zijn of haar eigen manier bij aan de invulling hiervan.
 
We bieden een hartelijke en betrokken zorg. We denken mee met de ontwikkeling, met respect en aandacht voor de eigen wensen, in nauw overleg met ouders/verzorgers/partner/familie.
 

De toekomst

De ontwikkeling van ReubeZorg in de afgelopen jaren is organisch verlopen, niet volgens een uitgestippeld plan maar kijkend naar wat er leeft en luisterend naar vragen die er worden gesteld.

De vragen toetsen we aan onze eigen mogelijkheden en zo bepalen we de verdere stappen in onze ontwikkeling. Zo blijft ReubeZorg een dynamische plek waar iedereen zich verder kan ontwikkelen.

Meer over ReubeZorg