Begeleider Logeerhuis
Frion

Functieomschrijving

Frion heeft twee logeerhuizen waar zorg aan kinderen/jongeren/volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wordt geboden. Hier bieden we BSO, dagopvang en logeeropvang zowel doordeweeks, in de weekenden en in vakanties. Het begeleiden van de cliënten bestaat uit het stimuleren van sociale vaardigheden, het werken aan de zelfredzaamheid van cliënten en het ondernemen van activiteiten. Daarnaast moet je ook rekening houden met ADL-taken. Per weekend verschilt het van het aansturen bij tot het overnemen van de ADL-taken. De begeleiding speelt in op behoeften van cliënten en biedt veiligheid middels nabijheid en structuur. De interactie tussen de cliënten onderling vraagt voortdurende alertheid en doet een beroep op je persoonlijke stabiliteit en sociale vaardigheden. Daarbij is het welzijn van de cliënt altijd het uitgangspunt in onze begeleiding.

Voor Logeerhuis Eekhoornveld 2 zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die graag werkt met kinderen en jongeren. De samenstelling van de groep kan variëren en wijzigen, daarom is het van dat je snel kunt schakelen naar het niveau van het kind/de jongere. Je bent vaardig bent met bijvoorbeeld tilliften, het toedienen van sondevoeding en ADL-taken of in ieder geval bereid bent om dit te leren. De collega is vooral in de weekenden en vakanties flexibel inzetbaar.

Hoe ziet de rol van Begeleider er uit?
Als begeleider binnen Frion heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij durf jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar in het vergroten van zijn/haar competenties. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Voor het aanbieden van passende activiteiten aan onze cliënten neem je initiatief en je ziet het als een uitdaging. Je bent in staat om reflectie toe te passen op eigen handelen en ook op die van je collega’s. Als begeleider binnen Frion werk je zelfstandig en in teamverband. Je biedt ondersteuning aan onze cliënten op een persoonlijke, respectvolle en kwalitatieve manier en geef je daarbij nét dat stukje extra. Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijke en sociaal emotioneel functioneren van de cliënt en kunt hier naar handelen. Veel van onze cliënten hebben kenmerken van autisme. Affiniteit met zorgtaken is belangrijk omdat de zorgbehoeften van de cliënten toe neemt.

Functie eisen

 • Je bent flexibel inzetbaar en in ieder geval twee weekenden in de maand beschikbaar;
 • Je hebt ervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking;
 • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding afgerond op minimaal MBO 4 niveau;
 • Je bent bereid om je te verdiepen in de methodiek oplossingsgericht werken;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en digitaal.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
 
Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
Heb je vragen over de vacature?
Neem dan contact op met Annemieke via 06 - 82 43 17 24 of via awaardenburg@frionzorg.nl.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Logeerhuis/BSO Eekhoornveld 101-2
Postcode 8017 LP
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 4
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 19-10-2021
Reageer voor 05-12-2021
Nummer 72023
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion