Begeleider Lombok en Doornbosch Hofstede (Eerbeek)
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider B bied je begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching door de coördinerend begeleiders. Je onderhoudt contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Je komt te werken in een klein maar hecht team. Je wordt ingezet op locatie Lombok (individueel, perspectief), maar ook op Doornbosch Hofstede (groep, intensief, incl. slaapdiensten). De locaties zijn mooi  gelegen in het midden van een woonwijk in Eerbeek. De locaties worden aangeduid als beschermd wonen voor de cliënten. We bieden begeleiding aan (jong)volwassen met diverse problematieken (algemene psychiatrie). Ook is er plek voor crisisplaatsingen waardoor jouw werk afwisselend en uitdagend is.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Verder vragen wij van jou dat je:

 • beschikt over kennis van psychopathologie;
 • kennis hebt van de IRB methodiek;
 • daadkrachtig op kunt treden waar nodig;
 • flexibel kunt werken;
 • anticipeert vanuit eigen inzicht op onverwachte situaties;
 • zelfstandig kan werken

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in verband met ziektevervanging, maar mogelijkheden voor verlemnging binnen de organisatie; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO De functie is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,- / max. € 3.241,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 11 augustus 2022 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met  Femke Zeilstra (begeleider A), telefoonnummer 06-28465626.

De selectiegesprekken vinden plaats op 16 augustus a.s. in de ochtend.

Type Vacature
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Team Brummen/Eerbeek, locatie Doornbosch Hofstede
Postcode 6961 ML
Stad Eerbeek
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 30-08-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113091
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn