Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Ledeboer 5 is een woonlocatie op de Losserhof. Bij ons wonen 8 cliënten, allen 50+ jaar. Ze hebben een laag ontwikkelingsniveau. Er is sprake van een disharmonisch profiel wat van jou als begeleider vraagt goed in te kunnen schatten wat de cliënt op dat moment aankan. Het merendeel heeft een vorm van autisme en of een hechtingsprobleem wat zich mogelijk kan uiten in gedrag. Een duidelijke, rustige en empathische houding waarin jij kan begrenzen helpt de cliënt weer een stapje verder. Een 4tal cliënten maakt gebruik van dagbesteding aan huis, waarin zij op verschillende manier worden geactiveerd. Dit doen we zelf.

Het is een heel levendige en afwisselende groep. Op één cliënt na, is iedereen verbaal en mobiel. Twee cliënten zijn afhankelijk in de ADL, de rest is zelfstandig en heeft slechts wat begeleiding/ aansturing nodig van jou als begeleider. Dit geeft een mooie combinatie van zorg en begeleiding waarbij de focus meer op de begeleiding ligt. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen vraag, dit betekent dat je snel en veel moet schakelen om elke keer weer optimaal aan te sluiten.

Wat onze groep typeert, is de huiselijke sfeer. We proberen echt de huiselijke gezelligheid te bieden en ondernemen leuke dingen. We wandelen en fietsen veel, maar gaan er ook graag op uit, zoals een high tea, een dagje winkelen of een bewonersvakantie. We ontvangen je in een leuk team dat volop in beweging is, samen met onze teammanager en gedragskundige proberen we continu de ontwikkeling op te zoeken: voor onszelf als team en voor onze cliënten.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 28 uur per week (we hebben lange diensten van 7 uur, uren kun je dus gemakkelijk maken).  
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Ledeboer 5 via 088 430 5445.

Procedure
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure vanuit P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.267
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ledeboer 5
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 14-11-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 115494
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra