Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Binnen de woongroep Rondweg 24 wordt 24-uurs begeleiding geboden aan vier cliënten: 3 mannen en 1 vrouw. De leeftijd binnen de groep ligt tussen de 28 en 61 jaar, het sociaal-emotioneel niveau tussen de 0 en 18 maanden. De begeleiding is intensief en veelal individueel gericht, je ondersteunt de cliënten bij de ADL. Ook wordt er dagbesteding aan huis verzorgd voor 3 cliënten die bij ons wonen. Eén cliënt heeft dagbesteding elders op het terrein. De dagprogramma’s zijn cliëntgericht opgesteld en sluiten aan op de interesses en behoeften van de cliënt. Denk aan wandelen, zwemmen, snoezelen en fietsen.

Wij werken vanuit de Triple- C visie: de focus ligt op het ervaren van het gewone leven, dit betekent:  uitgaan van hun behoeften, een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aangaan met de cliënt en samen werken aan een betekenisvolle daginvulling. Daar sluit onze begeleiding op aan. We ondernemen graag verschillende, kleinschalige activiteiten zoals knutselen, bakken of muziek maken.

Door de kleinschaligheid van wonen en dagbesteding aan huis kunnen wij zorgen voor rust, duidelijkheid en structuur. Wij dragen zorg voor een veilige dagbestedings- en leefomgeving, waarin de aandacht uitgaat naar de persoonlijke ontwikkeling en de eigen regie van de cliënt. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar het kunnen, maar nog meer naar het aankunnen van onze cliënten.

Met het aanbieden van nabijheid, structuur en duidelijkheid proberen we voorwaarden te creëren om het zelfstandig functioneren binnen een betekenisvolle dag invulling zo optimaal mogelijk te krijgen, te behouden en zo mogelijk te verbeteren. Is er gebrek aan deze nabijheid en duidelijkheid, dan kan er agressie voorkomen. Daarom is het een hoog alert groep.

Wekt bovenstaande tekst jouw interesse? We gaan graag met je in gesprek!

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Bij voorkeur ervaring met een doelgroep met complex gedrag.
  • Je bent fysiek en mentaal weerbaar.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 28 tot 36 uur per week. De precieze uren stemmen we graag met jou af. 
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een contract voor onbepaalde tijd.
  • Lange diensten, wat resulteert in mooi werk!
  • Een ruim aanbod aan scholing en cursussen.
  • In jouw zelforganiserende team werk je samen met je collega’s aan het goede leven van de cliënten, daar lever jij een directe bijdrage aan!

Contact
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Rondweg 24 op telefoonnummer 088-4305575.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.212
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 24
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Full time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 17-11-2022
Reageer voor 05-12-2022
Nummer 115583
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra