Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Onze 7 cliënten vragen allen wat anders van jou. Ieder vraagt om een unieke benaderingswijze en dat is typerend voor Rondweg 35. De 6 mannen en 1 vrouw, in de leeftijd van 20 tot 54 jaar, kennen een ontwikkelingsniveau van 1,5 tot 5 jaar. Voorkomende problematiek is hechting, autisme en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Als de cliënt zijn omgeving niet meer overziet, kan er verbale en fysieke agressie ontstaan. Dit vraagt van jou een stabiele en voorspelbare begeleiding en een stevige persoonlijkheid waarbij je het elke dag weer een beetje beter wil doen.

De diversiteit vertaalt zich ook in uiteenlopende werkzaamheden. Naast ondersteuning in de ADL, worden cliënten begeleid in het zo zelfstandig mogelijk zijn. Jij past je begeleiding aan naar de ontwikkelingsleeftijd en de mogelijkheden van de cliënt. Alles is gericht op structuur en duidelijkheid, dat is voor alle cliënten van belang. We werken volgens de Triple-C methodiek: cliënten ervaren het gewone leven, we bieden hen een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en een betekenisvolle dag invulling. Dat gaat soms met vallen en opstaan en daarom moet je tegen een stootje kunnen; fysiek maar vooral mentaal, want daar ligt de grootste druk. Je moet kunnen loslaten, je soms kunnen afsluiten, maar altijd alert en in contact blijven. Een boeiende uitdaging! Daarin sta je nooit alleen. Je hebt altijd ons als collega’s om je heen. Soms heel letterlijk, dan staan we achter de deur om te kijken of alles oké gaat tussen de cliënt en jou. Maar we zijn er altijd voor je om te sparren, te relativeren, even samen te lachen en gewoon voor je dagelijkse portie gezelligheid.

Past Rondweg 35 bij jou?
Je moet het een uitdaging vinden de onderliggende hulpvraag in gedrag te ontdekken en daar op in te steken. Kleine signalen pik je tijdig op en daar zet je interventies op. Je bent zeker van jezelf en je eigen handelen want daarmee bied je de cliënten de veiligheid die zij nodig hebben. Je wilt samen met ons werken aan succeservaringen, de stijgende lijn in het ervaren van het normale leven doorzetten. Je hebt een nuchtere en no-nonsense houding en hebt van nature een actieve en positieve bijdrage in het team. Competenties die wij bij jou terugzien zijn geduld, een sterke (zelf)reflectie en een heldere communicatie. Jouw professionele houding draagt bij aan een optimale samenwerking waarmee je anderen in hun kracht zet.

Wij vragen:

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.

Wij bieden:

  • Wij bieden je een uitdagende functie in een energieke werkomgeving van maximaal 36 uur per week. Het definitieve aantal uren stellen we graag samen met jou vast, voorafgaand aan je indiensttreding. 
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.094
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 35
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 17-11-2022
Reageer voor 05-12-2022
Nummer 115584
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra