Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Ontwikkeling staat centraal binnen Vlinderweg 1-3: de ontwikkeling van onze jongeren en jong volwassenen, de ontwikkeling van het team, maar ook van jou als begeleider.

Vlinderweg 1-3 biedt een thuis aan 10 jongvolwassenen in de leeftijdscategorie van 20 tot 32 jaar, met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten hebben verschillende beperkingen zoals autisme, hechtingsproblematiek, FAS of een visuele beperking. Daarnaast is er bij een aantal cliënten ondersteuning nodig in de ADL en worden er verpleegtechnische handelingen verricht. We zetten ons actief in om een fijn leefklimaat creëren voor de cliënten, waarin men zowel eigen regie kan ervaren, als ook structuur en voorspelbaarheid. Naast het gegeven dat we cliënten door de dag heen in de ADL ondersteunen (bijvoorbeeld tillift), ligt er ook een schone taak om een goed leven (volgens de LACCS methodiek) te creëren, waarbinnen we met elkaar verder ontwikkelen. We herkennen de signalen van spanning bij een cliënt steeds beter door aan te sluiten bij de behoefte van de cliënt. Als de spanning heel hoog oploopt, kunnen incidenten voorkomen en maken we gebruik van de aangereikte methodes conform Signaaltraining. Ouders zijn én blijven  belangrijk in het leven van onze cliënten en zijn én blijven belangrijke gesprekspartners van ons.  Waar we kunnen, werken we samen met de ouders.

We vragen van jou dat jij stevig in je schoenen staat. Het stellen van prioriteiten in de zorg door de dag heen, waarbij het je makkelijk afgaat om met meerdere cliënten in verbinding te blijven, is jouw ding! Je bent creatief en hebt humor, en klaart met een collegiale vanzelfsprekend de klussen door je dienst heen met je collega.

Samenvattend: door diverse zorgvragen is het altijd dynamisch. Geen dag is hetzelfde, of saai!  Als jou dit op het lijf geschreven is, als je zin hebt om in dit team en voor deze cliënten je beste beentje voor te zetten, maken we heel graag kennis met je!

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Werkervaring die heeft bijgedragen aan jouw visie op zorg binnen deze doelgroep.

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van 24 tot 32 uur per week.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Scholing: signaal, autisme en meerdere handelingen vanuit het beleid voorbehouden en risicovolle handelingen en LACCS.
  • Een gedreven en collegiaal team!

Enthousiast?
Je kan solliciteren door jouw motivatie en cv te sturen.  Na het ontvangen van jouw sollicitatie, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.036
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Vlinderweg 1-3
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 17-11-2022
Reageer voor 07-12-2022
Nummer 115587
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra