Begeleider LVB+ die structuur en duidelijkheid biedt
Pluryn

Functieomschrijving

Jouw doel is zorgen voor een veilig thuis én de beste zorg. Hierbij staat de kwaliteit van leven voorop. Je ondersteunt en stimuleert bewoners om mee te doen op hun eigen ontwikkelingsniveau. Kun jij het gedrag van mensen lezen? Ben jij in staat om de wereld veilig, voorspelbaar en begrijpelijk te maken voor wie dat nodig heeft? Kortom, heb jij het juiste talent om bij Het Hietveld aan de slag te gaan? Dan zoeken we jou!

Wat mag je doen?

De eigen kracht en mogelijkheden van iedere cliënt staan voorop bij de begeleiding. Hierbij zoeken jullie samen steeds de balans. De ene bewoner heeft vooral ondersteuning nodig bij dagelijkse bezigheden. De ander krijgt intensieve begeleiding bij gedragsproblemen. Samen met collega’s ben je continu op zoek naar haalbare doelen voor de cliënten. Het is jouw talent om uit te gaan van de wensen en kracht van onze cliënten en hen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei. De begeleiding en behandeling zijn gericht op het in stand houden en vergroten van vaardigheden op het gebied van zelfredzaamheid en sociale redzaamheid en participatie in de samenleving.

Wij vragen wel wat van jou als begeleider. Je kunt goed omgaan met zowel fysieke als verbale agressie. In moeilijke situaties weet je rustig te blijven en de situatie positief om te buigen. Kortom, een functie waarbij geen enkele dag hetzelfde is! Ga jij de uitdaging aan? We zijn nieuwsgierig naar jouw intrinsieke motivatie, CV en ervaring. Op basis hiervan kijken we wat voor jou de beste plek is binnen het Hietveld, zodat jouw talenten optimaal kunnen worden ingezet.

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar professionals die kunnen aanpakken en doorzetten en stevig in hun schoenen staan. Ook als het moeilijk wordt. Mensen die kansen zien en trots zijn op de stapjes die gemaakt worden.

Daarnaast vragen we:

 • een afgeronde pedagogische opleiding (PW, MMZ of SPH) waar je de nodige theoretische kennis hebt opgedaan.
 • Ervaring met licht verstandelijk beperkte cliënten en ernstige gedragsproblemen. Ervaring binnen de psychiatrie of verslavingszorg is hierop een gewenste aanvulling. Door je ervaring ben je in staat ongewenst gedrag op een positieve manier om te buigen en cliënten structuur en herkenbaarheid te bieden.
 • Oog en oor hebben voor detail: gezichten, geluiden en gedrag kunnen ‘lezen’. Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende communicatiestijlen als de situatie erom vraagt.
 • In stressvolle situaties sta jij je mannetje, je hebt inlevingsvermogen en bent ondernemend.

Locatie en doelgroep

Het Hietveld in Beekbergen, Loenen en Apeldoorn ondersteunt (jong)volwassenen met een zeer intensieve begeleidingsvraag. Naast een licht verstandelijke beperking is er meestal sprake van bijkomende gedrags- en psychiatrische problematieken zoals autisme, een persoonlijkheidsstoornis of hechtingsstoornis. Cliënten geven zelf zo veel mogelijk richting aan hun leven, waarbij door de begeleiding  zo weinig mogelijk maatregelen worden toegepast die hen fysiek en emotioneel beperken. De ondersteuning aan de cliënten vindt plaats vanuit een divers aanbod, van het wonen in een woongroep op het terrein in Beekbergen tot het meer zelfstandig wonen in de wijk.

In Beekbergen heeft Het Hietveld een terreinvoorziening voor mensen die intensieve begeleiding en behandeling nodig hebben. Daarnaast zijn er vestigingen in woonwijken in Loenen en Apeldoorn. Daar richt de ondersteuning zich vooral op het vergroten van zelfstandigheid.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt parttime: 24 tot 32 uur per week.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg.
 • Als begeleider wordt je op basis 
 • van opleiding en ervaring ingeschaald in functiegroep 40 met een salaris tussen € 1.898,- en € 2.807,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Als persoonlijk begeleider wordt je op basis van opleiding en ervaring ingeschaald in functiegroep 45 met een salaris tussen € 2.016,- en € 3.084,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Reinalda van Rossum, clusterleider via rzande@pluryn.nl
 • Andere vragen? Stuur een WhatsApp of bel naar Stefanie Arts, recruiter, via 06-18211606.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

Via de volgende link kom je direct bij deze vacature op de website van Pluryn: https://bit.ly/2xbe7gs

 

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Als jij past op de vacature nodigen we je direct uit.

Uitgebreide functieomschrijving

*

*

Type Vacature
Intern nummer https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/persoonlijk-begeleider-lvb-volwassenen-complexe-problematiek-a0w1t000004itvfaa2
Organisatie Pluryn
Locatie Het Hietveld
Postcode 7361TE
Stad Beekbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Reinalda van Rossum
Functie(s) Begeleider niveau 4
Persoonlijk Begeleider
Woonbegeleider
Publicatiedatum 30-03-2020
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 01-06-2020
Nummer 52375
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn