Begeleider LVB
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Leer jij mij echt voor mezelf te zorgen en goede keuzes te maken? Ik wil graag aardig gevonden worden en dat maakt mij kwetsbaar. Bescherm jij mij? Zorg jij voor meer duidelijkheid en overzicht in mijn dag en activiteiten?"

Waar ga je werken
Aan de rand van ons zorgpark in Ermelo staat een appartementencomplex. Hier wonen 18 cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking, iedereen wordt vanuit zijn eigen appartement begeleid. Er is geen sprake van een groep, maar van 18 individuele cliënten. Er wonen met name cliënten met een lichte verstandelijke beperking. Naast de begeleidingsvragen hebben zij een lichte ondersteuningsvraag met betrekking tot hun verzorging. Je werkt met de methodiek competentiegericht werken

Op de 1e verdieping is een ontmoetingsruimte aanwezig, waar 3 x per week tijd is voor een koffie moment met elkaar. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Dat betekent dat je vroege, late en slaapdiensten werkt, ook in het weekend en op feestdagen.

Wie ga je helpen?
Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen appartement. Naast hun verstandelijke beperking hebben zij hulp nodig om te gaan met hun sociale kwetsbaarheid, autisme gerelateerde uitdagingen en veilig relaties aangaan in verband met voorkomende hechtingsproblematiek. We werken met de methodiek Competentiegericht werken.

Je begeleidt de cliënten op basis van het persoonlijk plan, maar ook vanuit jouw ervaring, kennis en kunde. Jij ziet een continue wisselende zorgvraag als een uitdaging en je speelt hier dagelijks op in.

Jij zorgt voor veiligheid en duidelijk voor de cliënten, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je voert, in samenwerking met een gedragsdeskundige, ontwikkelingsplannen uit bijvoorbeeld gericht op emotie regulatie en ontwikkeling. Je onderhoudt contact met verwanten. Én voor organisatorische taken draai jij je hand niet om.

Hoe ga je helpen?
Jij kunt vanuit competenties denken, kijken en doen. Jij bent een snelle oplosser. Jouw talent is vanuit verbinding de ander aanzetten tot acties. Want ons uitgangspunt is kijken naar de mogelijkheden van de cliënt. Samen zoeken naar de beste oplossingen. De cliënt staat hierin centraal. Het doel is door te stromen naar meer zelfstandigheid. Dit in de vorm van bijvoorbeeld ambulante begeleiding, begeleiding op afstand, of begeleid wonen met minder begeleiding. Daarom is de begeleiding die gegeven wordt, gericht op zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en het aanleren van diverse activiteiten zoals: eten koken, schoonmaken, administratie etc..

Dit bieden wij
  • Het aantal contracturen is bespreekbaar. Indien je meer uren wil werken, kan dit ook op andere groepen.
  • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1800 tot maximaal € 2675 (FWG 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren.
  • We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
Dit ben jij
Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 4) op het gebied van sociaal pedagogisch werk.
  • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
  • Je weet het overzicht te bewaren, en neemt initiatief.
  • Je houdt van aanpakken, je bent positief ingesteld en hebt gevoel voor humor
  • Je bent beschikbaar in een onregelmatig dienstpatroon (slaapdiensten), inclusief weekenddiensten en diensten tijdens de feestdagen.
Vind je humor belangrijk en zet jij graag een extra stapje voor de cliënten. Komt jou passie voor de cliënt naar voren in de manier waarop je de cliënten begeleidt en ben je bereid om op je eigen handelen te reflecteren? Dan willen wij graag met jou in gesprek!

Sollicitatie procedure
Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan gerust met Ilham Raoudi, junior manager zorg, via telefoonnummer 06-830 41 595 of met Joëlla Morssink, recruiter via telefoonnummer 06 - 82 50 14 70 of Astrid Peters via 088 - 03 70 514.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicapten- en Ouderenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Persoonlijk Begeleider
Groepsbegeleider
Begeleider/Werkbegeleider
Begeleider wonen
Publicatiedatum 05-05-2021
Reageer voor 05-05-2022
Nummer 67997

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland