Begeleider LVB jongvolwassenen
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Ondersteun je mij in mijn zelfstandigheid? Wil je samen met mij aan de toekomst werken? Geef je mij vertrouwen door er onvoorwaardelijk voor mij te zijn?"

Waar ga je werken?
Jij gaat werken binnen een woongroep met jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking en een intensieve begeleidingsvraag. Er wonen op dit moment 8 cliënten tussen de 20 en 35 jaar met psychische problematieken, autisme en hechtingsstoornissen. Ze hechten veel waarde aan hun eigen dagprogramma. Het groepsverband speelt ook een belangrijke rol. Kiona en Demi, jouw toekomstige collega's geven aan dat je onderdeel wordt van een dynamisch, stabiel en gedreven team wat goed in verbinding staat met elkaar en waar je op terug kunt vallen. Ontwikkelen en samenwerken vinden we erg belangrijk en ook aan humor en gezelligheid ontbreekt het bij ons niet.

Wie ga je helpen?
Jongeren met een Lichte Verstandelijke Beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving. Samen met je collega's focus je je op de individuele belevingswereld van de cliënt, waarbij je de begeleiding afstemt. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt en voor je team.

Dagelijks bieden wij onze cliënten naast het werk een actief dagprogramma aan, om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk kunnen meedraaien in de maatschappij. We werken met de Triple C methodiek, "cliënt - verwant - begeleider". In deze driehoek zorgen we er samen voor dat de cliënt zich veilig voelt.

Dit bieden wij
  • Een contract waarbij het aantal uren in overleg is, bij voorkeur rond de 28 uur.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.025 tot maximaal € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • De ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
  • Een vaste eindejaarsuitkering (lees: 13e maand) van 8,33% van je jaarsalaris en een vakantietoeslag van 8%.
  • Een rooster met wisselende diensten waarbij we ochtenddiensten, late diensten en nachtdiensten (wakkerdiensten) draaien.
Dit ben jij
  • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding afgerond op mbo minimaal niveau 4.
  • Je hebt ervaring met psychiatrische problematieken.
  • Je bent sensitief en je weet goed je grenzen aan te geven.
  • Je vindt het belangrijk dat zowel de cliënt als jouw collega weet wat hij aan jou heeft.
Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Leuk! Wij ontvangen graag jouw cv en motivatie. We voeren doorlopend gesprekken en zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Heb je een positief gesprek gevoerd, dan ga je een gedeelte van een dienst meedraaien. Zo kun je echt zien of dit de baan is die bij jou past.

Daarnaast zijn wij benieuwd naar jouw competenties en talenten, daarom kan een assessment onderdeel zijn van onze selectieprocedure. Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Kiona Huisman, persoonlijk begeleider, via telefoonnummer 06 - 57 94 73 81, of met Priscilla Kita, recruitment, via telefoonnummer 06 - 82 86 54 87.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 16-11-2021
Reageer voor 05-12-2021
Nummer 72860

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland