Begeleider LVB meidengroep
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Soms is het zo druk in mijn hoofd, dat ik even niet meer weet wat ik doe. Sociaal gezien kan ik best nog wat tips gebruiken, kun jij mij die geven? Jij geeft mij als begeleider vertrouwen en rust. Met elkaar zorgen we voor een prettige woonomgeving."

Waar ga je werken?
Jij gaat werken op een gezellige meidengroep bestaande uit zeven jongvolwassen meiden van 18 tot 24 jaar. Zij wonen net buiten het woonzorgpark in Ermelo. Je komt te werken in een stabiel en gezellig team.

Er is intensief contact tussen de meiden onderling. Alle meiden hebben een eigen kamer en er is een gezamenlijke woonkamer/keuken. Er wordt zowel individueel als in (klein) groepsverband begeleid. 's Avonds wordt gezamenlijk gegeten. Rond 19.30 uur is er een gezamenlijk moment om wat te drinken. Wie wil sluit aan. In de weekenden wordt het in de avonden gezellig gemaakt door wat leuks te kijken op tv of een spelletje te doen. Dit heeft een vrijwillig karakter, wie mee wil doen, doet mee. Het is ook prima om de avond zelf in te vullen. Er is aandacht voor feestdagen, verjaardagen en andere bijzondere feestelijkheden. Zo wordt er ieder jaar een nieuwjaarsborrel georganiseerd voor verwanten en plannen we een weekendje weg of een dagje uit.

Wie ga je helpen?
De meiden hebben een lichte verstandelijke beperking en veelal een autisme verwante stoornis (MCDD, PDD-NOS), ADHD en/of hechtingsproblematiek. Een aantal van de jongeren gaan overdag naar school. Op de woensdag- en vrijdagmiddag zijn er ook jongeren vrij. De andere jongeren gaan naar dagbesteding of werken. Er kan weleens een stevige woordenwisseling plaatsvinden, maar van fysieke agressie is hier geen sprake.

Hoe ga je helpen?
Jij biedt rust, veiligheid, regelmaat en structuur, binnen een huiselijke sfeer. Je stelt de juiste vragen, waarbij je feilloos rekening weet te houden met het niveau van de cliënten, de behoeften die zij hebben en de veiligheid van alle cliënten, omwonenden én begeleiding. Er wordt zo nodig gewerkt met pictogrammen en foto's om het dagprogramma te structuren. Je begeleidt de cliënten volgens de Triple-C behandelmethode. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de meiden zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met haar familie en andere disciplines.

"De afgelopen jaren hebben de meiden de collecte kinderfonds gelopen. Met het opgehaalde geld zijn ze een weekendje weggeweest of dagje uit. Van dit soort successen word je toch enorm gelukkig!" Aldus een begeleider.

Dit bieden wij
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1920,- en maximaal € 2835,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, nachten, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e-learning via GoodHabitz.
 • Speciale aandacht en ondersteuning op het gebied van digitale vaardigheden; zo nodig bieden wij extra scholing en handvatten om je snel op weg te helpen, passend bij deze tijd!
Dit ben jij
 • Je beschikt over een gezondheids- of welzijnszorg diploma op minimaal mbo niveau 3, maar ook zeker mbo niveau 4 geschoolden of hbo'ers zullen uitdaging kunnen vinden op deze groep.
 • Je hebt ervaring met de doelgroep.
 • Je bent op een professionele manier betrokken bij de cliënten, je bent daadkrachtig en je handelt vanuit de wensen en behoeften van de cliënt en zijn omgeving.
 • Je weet goed samen te werken met je collega's. Je biedt/vraagt hulp wanneer het nodig is.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?

Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met Bas Niessen, manager zorg, via telefoonnummer 06-12 32 85 64 of met Joëlla Morssink, recruiter via telefoonnummer 06-82501470 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Begeleider/Werkbegeleider
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Nachtbegeleider
Publicatiedatum 12-10-2021
Reageer voor 12-11-2021
Nummer 71794

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland