Begeleider LVB ouderen
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Kun jij mijn vraag begrijpen en vertalen? Zorg je voor me en zorg je er tegelijkertijd voor dat ik ook zoveel mogelijk zelf blijf doen? Help je bij het creëren van een ontspannen en huiselijke sfeer?"

Waar ga je werken?
Het woonzorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo biedt aan ongeveer 640 cliënten integrale zorg op gebied van wonen, werk en dagbesteding. Kernwaarden als passie, samen, betrokken en ontwikkeling zijn en blijven herkenbaar. We willen optimaal aansluiten bij de cliëntvragen zodat de cliënten zich in een veilige en ontspannen omgeving kunnen bevinden.

In deze woning lever jij specialistische zorg aan negen oudere mannelijke cliënten in de leeftijd van 40 jaar tot 80 jaar, de meesten zijn rond 50-60 jaar. Allen hebben zij een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het is een gezellige club mannen met veel interactie tussen elkaar. We koken en eten samen met de cliënten. Op de woning wordt verbaal gecommuniceerd, echter is er één man die niet praat, hij kan je wel verstaan en goed begrijpen. Zij hebben zorg nodig dat te vergelijken is met verpleeghuiszorg. Hierbij kun je onder andere denken aan somatische en psychogeriatrische zorg. Op de woning wordt er samen met de cliënten gekookt en gegeten.

Wie ga je helpen?
In de begeleiding en verzorging van ouderen met een verstandelijke beperking focus je op de kracht, aanleg en talent bij de cliënt. Je houdt in stand wat de cliënt zelf kan. Of je zoekt nieuwe manieren en mogelijkheden als iets niet meer lukt. Vaak hebben oudere cliënten een brede zorgvraag. Je signaleert lichamelijke en geestelijke veranderingen. Zo zorg je ervoor dat de cliënt een prettige en veilige oude dag heeft.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. In ieder geval help jij door niet alleen de fysieke zorg te leveren, maar ook te zorgen voor een veilige en prettige woonomgeving.

Je begeleidt en ondersteunt de cliënten vanuit de Triple-C methodiek en coacht de cliënten in het opbouwen van competenties. Jij kan je inleven in de behoefte van de cliënt en kan zijn specifieke gedrag ook zien als (slechts) een manier van communiceren. Je laat je niet verblinden wanneer de cliënt boos of onrustig is, maar gaat juist, in afstemming met je collega's en multidisciplinair team, op zoek naar de vraag achter het gedrag (onvervulde behoefte). Wat doe je als iemand met een deur slaat en hoe reageer je daarop?

Omdenken en flexibel zijn in het bedenken van creatieve oplossingen als het gaat om het stimuleren en motiveren van de cliënt is een goede eigenschap van je. Het uiteindelijke doel van de begeleiding is: vanuit dagelijks terugkerende ritmes en gewoontes, werken aan voorspelbaarheid en vergroten van competenties. Het kunnen aangaan van een duurzame relatie met een stabiel begeleidingsteam is daarin van groot belang. Dat maakt jou de waardevolle en betrouwbare collega waar het team en onze cliënten op kunnen bouwen.

Dit bieden wij
  • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1765,- en maximaal € 2902,- (FWG 30-40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding. *
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
* We zoeken een begeleider en een coördinerend begeleider voor deze groep. Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring kijken wij voor welke functie jij in aanmerking komt.

Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde zorggerelateerde opleiding op minimaal mbo-niveau 3.
  • Je hebt kennis en vaardigheden van verpleegtechnische handelingen zoals katheter- en klysmazorg of je bent bereid dit te leren.
  • Je bent sociaal sterk, kunt goed samenwerken en hebt goede goede verbalen en non-verbale communicatieve vaardigheden. Jij bent proactief en hebt een positieve instelling.
  • Je bent een duidelijk en tevens sensitief persoon en je staat stevig in je schoenen. Je weet in verschillende situaties goed en snel te handelen. Hierbij handel je altijd vanuit de wensen en behoeften van de cliënt en zijn omgeving.
  • Je bent geduldig en stressbestendig.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst op is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze groep en werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over deze vacature, of wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Aarzel dan niet om mij te bellen of te appen, want ik help je graag verder. Mijn naam is Joëlla Morssink en ik ben recruiter. Je kan me bereiken op: 06 - 82 50 14 70. Voor specifieke inhoudelijke vragen over de functie, het team of de woning kun je het beste contact opnemen met Lisanne Smit, manager zorg, via telefoonnummer 06- 30 49 87 19.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Begeleider niveau 5
Wijkverpleegkundige
Verpleegkundige SPV
Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Verpleegkundige Psychiatrie
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 21-04-2021
Reageer voor 21-04-2022
Nummer 66436

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland