Begeleider Mariëndaal in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Team Mariëndaal omvat 2 locaties met in totaal een cliëntengroep van 30 bewoners. 20 bewoners wonen op locatie Mariendaal en 10 bewoners op Locatie IJsbloem. Deze bewoners hebben allemaal een vorm van autisme. De leeftijden variëren tussen de 18 en 60. Op dit moment wonen er met name jongvolwassenen.

De cliënten kunnen vanaf 08.30 in de ochtend, tot 21.30 in de avond, gebruik maken van de aanwezige begeleiding voor verschillende zorg en participatievragen. Ook is er in het gebouw Mariëndaal een slaapdienst aanwezig. Dat betekent dat wij een 24-uurs locatie zijn. Er is altijd begeleiding aanwezig in het pand.

We werken vanuit onze missie ‘Geloof in eigen kunnen’. Hierbij kijken we naar wat mensen wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Ons doel is om mensen bij hun eigen kracht te brengen, hun geloof in eigen kunnen te versterken. Vanuit daar werken we met de methode “Geef me de Vijf” (Colette de Bruijn).
Het is een leuke, uitdagende doelgroep om mee te werken. Wees authentiek, stel je open en kom afspraken na. Ook is het belangrijk om te weten wat je sterke en zwakke punten zijn, zodat je daar naar kan handelen.

Het team bestaat uit ongeveer 16 begeleiders, waarvan 3 begeleiders A.

Als begeleider B ben je (samen met de andere collega’s) verantwoordelijk voor het agogisch klimaat op beide locaties.  Dit doe je door middel van het draaien van de “zorgagenda” en inhoudelijke begeleiding n.a.v. het opgestelde zorgplan voor een aantal toegewezen cliënten.

De werkzaamheden zijn divers, waardoor geen enkele dag er hetzelfde uit ziet. Je kan hierbij denken aan: samen het huishouden doen,  overleg met externe samenwerkingspartners, gesprekken met naastbetrokkenen, zorgplannen schrijven, samen koken etc.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Wij vragen van jou, dat je

 • flexibel bent m.b.t de doelgroep cliënten;
 • een teamplayer bent;
 • kunt werken vanuit onze missie: 'geloof in eigen kunnen';
 • ervaring hebt met het werken met autisme

Inschaling

 • 28-32 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00 / max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 19 december 2022 via https://werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met Zelie Smit (begleleider A), telefoonnummer 06-28465640

Type Vacature
Intern nummer 104
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Zelie Smit (06-28465640)
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 19-12-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113086
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn