Begeleider (MBO) in Terborg
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Wij zijn opzoek naar iemand die het leuk vindt om zelfstandig te werken maar die ook nauw in samenwerking zaken goed kan afstemmen. Iemand die graag initiatief neemt en niet bang is om zelfstandig beslissingen te nemen. Een aan pakker welke doelgericht kan werken.

In verband met verlof zijn wij op zoek naar een nieuw collega. Het betreft nu een tijdelijke functie maar bij goed functioneren kan er in overleg gekeken worden naar uitbreidingsmogelijkheden of eventuele andere werkplekken binnen de organisatie. Zo werken bij nauw samen met de Dr. Huber Noodt in Doetinchem en met ons ambulante team.

Als begeleider B biedt je begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.

Locatie/team

Team Terborg is een klein team welke bestaat uit ervaren woonbegeleiders. Het team is goed op elkaar ingespeeld en streeft naar de best mogelijke begeleiding voor de bewoners.

Er wonen 14 bewoners binnen onze woonvorm in Terborg. De meeste van deze bewoners hebben een beschut woon indicatie maar er zijn ook een paar bewoners met een WLZ indicatie. Als woonbegeleider draag je zorg voor de dagelijkse begeleiding van deze bewoners. Er is ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Van jou vragen wij dat je

 • Open staat voor zorginhoudelijke coaching door de begeleider A;
 • Goed weet aan te sluiten bij de behoeften van de cliënten;
 • Je lerend opstelt, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen;
 • Veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van de cliënten signaleert;
 • Zelfstandig werkt, maar ook goed in teamverband functioneert;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt en handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 24-28 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Het betreft een tijdelijke functie ter vervanging van ziekte, maar bij goed functioneren kijken we na een jaar samen naar de mogelijkheden binnen de organisatie;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00 / max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 31 december 2022 via werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Lizzy van Alen (Begeleider A), telefoonnummer 06-22233867 

De selectiegesprekken vinden plaats op gedurende de looptijd van de vacature. 

Type Vacature
Intern nummer 141
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Gendringen / Terborg
Postcode 7081 BN
Stad Gendringen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij ziekte
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 21-11-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 01-12-2022
Nummer 115694
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn