Begeleider (MBO4) Omnizorg Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De locatie

Omnizorg is een bijzonder pand in het centrum van Apeldoorn waar 3 organisaties (Tactus, RIWIS en Iriszorg) samenkomen. We zetten ons in voor rehabilitatie en herstel van dak- en thuislozen met verslavings en- of psychiatrische problematiek. Bij Omnizorg komen mensen in contact met lotgenoten en ondersteunen we ze in het opbouwen van vaardigheden en zelfvertrouwen. We werken vanuit de methodiek krachtwerk. Normalisering, uitgaan van mogelijkheden en rehabilitatie vormen hierin de basis van ons werk.
Omnizorg is een 24-uurs setting waarin verschillende teams samenwerken om de optimale zorg aan onze cliënten te leveren. Denk hierbij aan het bieden van onderdak, persoonlijk herstel, activering, verpleging en verzorging, verslavingsbehandeling en veiligheid.

De functie
Als begeleider werk je samen met meerdere collega's per dienst. Samen met je collega's zorg je voor een veilig en gezond leefklimaat voor onze cliënten. Je hebt een eigen caseload met cliënten waarbij je betrokken bent. Met de cliënt kijk je naar wat zijn/haar wensen en krachten zijn en werk je aan herstel. Met je collega's en de cliënt stel je een zorgplan op waarin de wensen en doelen van je cliënt worden beschreven. Jaarlijks evalueer je deze doelen met je cliënt en stel je waar nodig het zorgplan bij.

In deze functie:

 • Werk je samen met de cliënt aan het vergroten van de eigen regie en herstel onder aansturing van een senior, een cliëntmanager en behandelaren;
 • Weet je om te gaan met crisissituaties, hierin kun je snel handelen en schakelen;
 • Werk je nauw en actief samen met je collegas zowel intern als extern en behoud je contact met elkaar.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een zorg gerelateerd diploma minimaal MBO niveau 4, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Wat wij zoeken:

 • Een enthousiaste medewerker met een afgeronde MBO-4 opleiding;
 • Flexibiliteit i.v.m. afwisselende diensten (ochtend, avond & nacht);
 • Iemand die snel kan schakelen en flexibel is ingesteld;
 • Stevig in je schoenen staan.

Weet jij het verschil te maken? Neem jij ervaring mee waarmee jij het team verrijkt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Inschaling

Wij bieden

 • Uren in overleg;
 • Een uitdagende baan in een enthousiast team;
 • Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00/max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • De mogelijkheid tot interne training/scholing;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet.
 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website en op de website van Omnizorg.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Susanne Kogelman (senior opvang) 06-22701628.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 022
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 23-04-2023
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113113
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn