Begeleider moeder (en kind) in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider B bied je directe begeleiding aan onze moeders om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching door de begeleider A. Als begeleider B onderhoud je contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Je bent gedreven, hebt visie, bent praktisch ingesteld en durft aan de slag te gaan met cliënten met verschillende psychiatrische achtergronden. Je handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je weet aan te sluiten bij de behoeften van cliënten. Je stelt je lerend op, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen. Je bent alert en signaleert snel veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten. Je kunt prima zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler. Je bent bereid onregelmatig te werken. Je bent doortastend, denkt in oplossingen en je beschikt over een flexibele instelling waardoor je goed met onverwachte situaties om kan gaan. Je weet te handelen in een crisissituatie en weet om te gaan met agressie en/of onvoorspelbaar gedrag. Je bent bekend met de-escalerend werken. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een coöperatieve houding en denkt actief mee in nieuwe ontwikkelingen.

De locatie
Binnen Het Kasteel vangen we zwangere vrouwen en/of moeders op die al kinderen hebben. We kijken hierbij naar de vraag of ze hulp kunnen gebruiken op de volgende gebieden:

-          Opvoeding en ontwikkeling, gericht op het kind;
-          Het vergroten van de zelfstandigheid/zelfredzaamheid van de moeder;
-          Veiligheidsredenen, zoals de betrokkenheid van een jeugdbeschermer;
-          Zit er een groei/ontwikkeling op het gebied van herstel van rollen.

De moeders ondervinden vaak een psychische belemmering. De begeleiders zorgen er voor dat de moeders, met deze psychische belemmering, zo goed mogelijk het ouderschap kan uitoefenen. In de begeleiding staan de veiligheid en de ontwikkeling van het kind voorop. Daarnaast ondersteunen wij de moeders bij het vergroten van hun zelfstandigheid.

Naast bovenstaande doelen werken we binnen het Kasteel methodische middels de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB). Binnen deze methode werken we aan doelen gericht op wonen, werken, leren, vrije tijd en sociale relaties. Door de psychische belemmering zijn dit onderwerpen waarop moeders soms vastlopen en het hebben van een kind maakt de groei daarin soms nog moeizamer. Aan onze locatie de taak om de moeders op al deze terreinen te ondersteunen om daarmee het beste uit hunzelf te halen. Afdeling Het Kasteel bestaat uit 2 locaties. Een groepslocatie waarbij er 24 uurs zorg geleverd wordt. Daarnaast hebben we een appartementen complex waarbij er alleen in de middag uren begeleiding geboden wordt.

Functie eisen

Verder vragen wij van jou dat je:

 • kennis hebt van diverse psychiatrische ziektebeelden;
 • kunt handelen vanuit vertrouwen en gelijkwaardigheid;
 • je lerend opstelt;
 • in oplossingen denkt en goed met onverwacht situaties kunt omgaan;
 • je hebt een zorgdiploma MBO niveau 4

Inschaling

Wij bieden

 • 28-32 uur
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,- / max. € 3.241,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling; 
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

 

Bijzonderheden

Overig

 • Combinatie van pedagogiek en begleidingservaring is een pre;
 • Een werk gerelateerd HBO diploma is gewenst en biedt doorgroeimogelijkheden richting Begeleider A;
 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 15 augustus 2022 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met Leo Harmsen, teamleider 06-13767198.

Type Vacature
Intern nummer 065
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Leo Harmsen (06-13767198)
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 15-08-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113088
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn