Begeleider MVG
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Ik heb structuur en duidelijkheid nodig. Kun jij dat doen door kort en duidelijk met mij te praten? Geeft jouw uitstraling aan dat je rustig bent en er voor mij bent? Een overzichtelijke dag geeft mij de mogelijkheid te leren. Kun je samen met mij dat doen?"

Waar ga je werken?
Onze zeven jongvolwassen bewoners hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking, waarbij zij zich wel enigszins verbaal kunnen uitdrukken en nauwelijks hulp bij ADL nodig hebben. Zij ontvangen langdurig of blijvend zeer intensieve begeleiding in een "long stay intensive care" woning. Eén cliënt krijgt voornamelijk 1-op-1 begeleiding en sluit af en toe aan bij de groep. Verder hebben ze behoefte aan een huiselijke omgeving waarin zij betrokken worden bij de huishoudelijke werkzaamheden en waar tijd is voor een praatje.

Je gaat werken in een fijn team dat voor elkaar klaarstaat. We zijn een relatief jonge club die erg open staat voor de mening van elkaar en daarom vaak met elkaar spart of elkaar feedback geeft. Op die manier zorgen we er samen voor dat we van elkaar leren en (nog) betere zorg en begeleiding kunnen bieden aan onze cliënten. Wanneer er een incident plaatsvindt zijn we er voor elkaar. Dat is tenslotte waar je een team voor bent.

Wie ga je helpen?
Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een cliënt met MVG niet goed kan uitleggen waarom hij boos of verdrietig is, uit hij dit soms in verbale of non-verbale boosheid en frustratie. Bij deze groep kan dat zich uiten in fysieke agressie en/of automutilatie.

Jij laat je hier niet door verblinden en houdt contact. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt. Je gelooft in kansen en mogelijkheden en je gaat voor groei en ontwikkeling. Met jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat de cliënt weer vertrouwen krijgt in zichzelf én in zijn omgeving

Hoe ga je helpen?
Als begeleider in ons team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van de cliënten. Samen staan we sterk in moeilijke en spannende momenten. Je levert een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van de directe zorg door begeleiding te bieden volgens de Triple C visie.

Jij verliest de behoefte van de cliënt nooit uit het oog, creëert een veilige omgeving en levert een bijdrage aan de invulling van de vrije tijd van de cliënten. Jouw begeleiding richt zich op de krachten en kwaliteiten van iedere bewoner. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. Je sluit zo goed mogelijk aan op de vraag van de bewoner vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. En dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
  • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband, waarbij het aantal contracturen bespreekbaar is.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1861 tot maximaal € 2902 (FWG 35 / 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%
  • We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
Dit ben jij
  • Je hebt een zorggerelateerd mbo-diploma op minimaal niveau 3, bijvoorbeeld SPW of MMZ.
  • Je hebt ervaring met, of wil juist kennismaken, met deze doelgroep.
  • Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met het behandelmodel Triple C.
  • Je kunt goed samenwerken, waarbij je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen handelen en zelfstandig taken uit kunt voeren.
  • Binnen ons team vinden wij het belangrijk dat jij goede sociale en communicatieve vaardigheden hebt en in staat bent feedback te geven. Ook een gezonde dosis humor kunnen wij zeer waarderen en verbindt ons als team.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met Harmke van Kuijvenhoven, manager zorg, via telefoonnummer 06- 22 91 68 57 of met Joella Morssink, recruiter via telefoonnummer 06-82 50 14 70. Voor overige vragen neem je contact op met Astrid Peters, medewerker recruitment via 088-037 05 14.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 5
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Basisbegeleider
Begeleider wonen
Publicatiedatum 01-03-2021
Reageer voor 01-03-2022
Nummer 58109

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland