Begeleider nacht | LVB jongeren
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Geef jij mij de voorspelbaarheid die ik zo belangrijk vind als ik onrustig ben? De onrust in mijn hoofd is na een dag soms zo groot, zorg jij dat ik rustig kan gaan slapen? Als ik wakker word, help jij mij weer verder ontspannen te blijven?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is hét orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren tussen 6 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen.

Ons nachtzorgteam is een klein team, bestaande uit 15 mensen, alle organisatorische teamzaken worden zelfstandig door het team opgepakt. De diensttijden liggen tussen 22:00 uur tot 08:00 uur. Er wordt flexibiliteit in de ochtend verwacht en tijdens vakanties. Met regelmaat sluit je aan bij een teamvergadering. Hier worden casussen besproken die de afgelopen weken zich hebben voorgedaan. De vergaderingen zijn altijd 2 uur voor aanvang van de nachtdienst.

Wie ga je helpen?
Je bent verantwoordelijk voor in totaal de jongeren van 7 paviljoenen met in totaal 18 woningen (+/-90 jongeren) met LVB en complexe gedragsproblematiek. Het uitluisteren van diverse woningen wordt vanaf één vaste werkplek gedaan.

Ons uitgangspunt is een goede nachtrust creëren en de noodzakelijke zorg en begeleiding bieden aan onze jongeren. De nadruk ligt op het adequaat en snel inspelen op de hulpvraag, bijvoorbeeld bij onrust of spanning. Het gevoel van onveiligheid neemt in de nacht niet af. Misschien neemt de eenzaamheid of de weerstand of de angstdromen juist wel toe in de nacht. Soms zijn ze bang door onbekende geluiden, een andere keer hebben ze zoveel prikkels overdag gehad waardoor zij 's nachts onrustig zijn. Er kan fysieke en verbale agressie zijn.

Je herkent en signaleert de ondersteuningsvraag en weet hier met jouw kwaliteiten op in te spelen. Een geruststellend woord of direct actie bij een calamiteit zijn voorbeelden van wat er van jou verwacht wordt in de nacht.

Hoe ga je helpen?
Je werkt 's nachts in een team van zes nachtzorgers "op afstand". Een van de collega's luistert centraal in, dit wissel je gedurende de nacht af. Soms is het nodig naar de jongere toe te gaan. Van de collega die op dat moment uitluistert krijg je te horen waar een cliënt wakker is en mogelijk begeleiding nodig heeft. Je gaat altijd samen met een collega naar de jongere toe. Dit doe je voor je eigen veiligheid en die van onze jongeren.

Dit bieden wij
Je komt te werken in een leuk team, de teamleden werken op een prettige manier samen en er ruimte is om jezelf te kunnen zijn. We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren is in overleg. Niet onbelangrijk, dit bieden wij ook:
  • Veel vrije tijd, bij een fulltime werkweek werk jij bijvoorbeeld 6 nachten achter elkaar en ben je daarna 8 nachten vrij.
  • In overleg is er een combinatie met de dag/avonddiensten mogelijk.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2110,- tot maximaal € 3009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Hoge ORT toeslag van 46 tot 50% bij een fulltime dienstverband (alleen 's nachts is 25.5 uur), waardoor je meer verdient dan een reguliere begeleidersfunctie van 36 uur per week.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde zorggerichte- of welzijnszorg-opleiding op minimaal mbo-niveau 4 en je bent bereid om de noodzakelijke (team-)scholingen te volgen. Daarnaast verwachten wij dat je:
  • goed zelfstandig én 's nachts kunt werken en over een hoge mate van flexibiliteit beschikt;
  • uitstekend prioriteiten kunt stellen, initiatief neemt en denkt in mogelijkheden;
  • communicatief sterk en stressbestendig bent waardoor je duidelijk bent en je rust en stabiliteit uitstraalt.
Solliciteren?
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze behandelgroepen en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Lambertha Seijbel, manager zorg, via telefoonnummer 06-82 48 97 04 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. En heb je tijdens deze livechat vragen? Dan beantwoorden wij deze direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Nachtbegeleider
Publicatiedatum 11-05-2022
Reageer voor 07-06-2022
Nummer 110799

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland