Begeleider nacht
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Geef jij mij de voorspelbaarheid die ik zo belangrijk vind als ik onrustig ben? De onrust in mijn hoofd is na een dag soms zo groot, zorg jij dat ik rustig kan gaan slapen? Als ik wakker word, help jij mij weer verder ontspannen te blijven?"

Waar ga je werken?
Op ons woonzorgpark in Ermelo is de nachtzorg grotendeels centraal geregeld. De cliënten worden gedurende de nacht gevolgd met behulp van domotica (inluisteren). Als medewerker nachtzorg ben je verantwoordelijk voor alle zorgvragen om hen vervolgens weer een zo goed mogelijke nachtrust te bieden.Wie ga je helpen?
Je biedt zorg aan cliënten met een ernstige, matige of lichte verstandelijke beperking, waarbij sprake kan zijn van gedrags- en psychiatrische problematiek. Je komt te werken in team twee, dit team is vooral verantwoordelijk voor de LVB doelgroep met soms moeilijk verstaanbaar gedrag.

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Dit geldt ook zeker voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Het accent ligt op begeleiding en incidenteel zorgverlening om de cliënten een zo goed mogelijke nachtrust te bieden. Wij bieden continuïteit van de zorg in de nacht via het centraal inluistersysteem. In de nacht kunnen situaties ontstaan waar, in goed overleg, goed op gereageerd moet worden. Soms moet je prioriteiten stellen in het reageren op de cliëntvragen. Je werkt nauw samen met collega's.

Hoe ga je helpen?
Iedere nacht werk je met 14 collega's, verdeeld over drie teams. Twee collega's per team blijven als centralist; zij checken het systeem en ontvangen de telefoontjes voor de overdracht. Zij maken een inschatting of collega's naar de woning moeten. De andere collega's gaan altijd in tweetallen naar de woning waar een cliënt een hulpvraag heeft. Meerdere keren per nacht vindt er een wisseling plaats en ruilen de fietsers en de centralist van rol. Want alert blijven is natuurlijk belangrijk. De zorgvragen variëren, de meeste vragen om begeleiding.

Dit is een afwisselende baan: geen nacht is hetzelfde! Het werken in de avond en de nacht vraagt van jou dat je goed inspeelt op onverwachte situaties en samen met je collega's tot een goede oplossing komt. Het geeft veel voldoening wanneer je de cliënt een goede nachtrust hebt kunnen bezorgen. En doordat je werkt van 22:00 uur tot 07:00 uur heb je nog alle tijd over om voor je gezin te zorgen, je studie te volgen, leuke dingen te doen, etc.

Er kunnen maximaal 12 nachten per vier weken worden gewerkt, de indeling hiervan kan in overleg. Je moet minimaal 8 nachten per vier weken beschikbaar zijn.

Dit bieden wij
Je komt te werken in een leuk team, de teamleden werken op een prettige manier samen en er is ruimte om jezelf te kunnen zijn. We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren is in overleg. Niet onbelangrijk, dit bieden wij ook:
  • Veel vrije tijd, bij een fulltime werkweek werk jij bijvoorbeeld 6 nachten achter elkaar en ben je daarna 8 nachten vrij.
  • In overleg is er een combinatie met de dag/avondzorg mogelijk.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2025 tot maximaal € 2993 (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Hoge ORT toeslag, waardoor je meer verdient dan een reguliere begeleidersfunctie van 36 uur per week.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal mbo-niveau 3 en je bent bereid om de noodzakelijke (team-)scholingen te volgen. Ook vragen we ervaring met de begeleiding van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast ben jij:
  • Zelfstandig, initiatiefrijk en stressbestendig waardoor jij rust en stabiliteit uitstraalt en denkt in mogelijkheden;
  • Communicatief sterk, flexibel en uitstekend in staat prioriteiten te stellen.
Solliciteren of meer weten?
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van werken in de nacht. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. En heb je tijdens deze livechat vragen? Dan beantwoorden wij deze direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 23-06-2022
Reageer voor 25-07-2022
Nummer 111968

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland