Begeleider nachtdienst De Leest - Zutphen
Zozijn

Werken op een locatie voor cliënten met NAH. Wie wil dat niet?
Locatie De Leest in Zutphen is in 2021 geopend en wij zijn op zoek naar een gedreven en liefdevolle

Ondersteuner voor de nachtdienst (uren in overleg) eventueel in combinatie met werken overdag.

Wat ga je doen
Je bewaakt het welbevinden van de cliënten op basis van het individuele zorgplan, je loopt rondes en je beoordeelt daarbij of er handelend opgetreden dient te worden. In de nacht werk je alleen op deze cliënten. Telefonisch overleg is mogelijk met je nachtdienst collega op de andere locaties van Zozijn. Je voert de eerst noodzakelijke acties uit in geval van een technische storing, calamiteit en/of een noodsituatie. Je verzorgt cliënten met intensieve zorg of begeleidingsvragen je geeft cliënten tijdig de voorgeschreven medicijnen en verricht zo nodig verpleegkundige handelingen. In de nacht verricht je ondersteunende huishoudelijke werkzaamheden, zoals bijv. de was.  Je biedt ondersteuning en begeleiding aan volwassenen in de woon-/ leefsituatie; de begeleiding en ondersteuning is gericht op het handhaven en/of bevorderen van het sociaal/ emotionele/maatschappelijke leven van de cliënten. Bij Op Pad doen we dit met gebruikmaking van de methodiek “Hooi op je vork”.

Dit zijn wij
Zozijn-Op Pad helpt mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten om weer grip op het leven te krijgen. Wij leveren hiervoor specialistische ondersteuning. Onze diensten bestaan onder andere uit: woonzorg, trainingen, logeren, werk, dagbesteding, behandeling, kinderen en jongeren met NAH, ondersteuning in het gezin en nog meer.

Begin 2021 hebben wij onze diensten uitgebreid in Zutphen met ondersteuning voor mensen met NAH en een vraag op het gebied van verzorging en verpleging.
Gevolgen van hersenletsel verschillen van persoon tot persoon. Om de gevolgen hanteerbaar te maken is een aanpak op maat nodig. Op De Leest werken we samen met de bewoner en zijn of haar naasten aan het inzichtelijk maken van deze gevolgen en creëren we met elkaar een omgeving waarin we dit hanteerbaar kunnen maken. Hierbij zullen vooral de mogelijkheden centraal staan en niet zozeer de beperkingen. Wij geloven sterk in een positieve en warme benadering.

Op De Leest is 24 uur per dag begeleiding aanwezig om zorg-, verpleging- en ondersteuning te bieden. Hierbij worden we ondersteund door een eigen gedragswetenschapper en werken we nauw samen met andere disciplines als: huisartsen, paramedici, revalidatieartsen of welke andere disciplines ook maar nodig zijn.

We willen een fijn thuis organiseren voor de bewoners van de Leest. We bereiden er zelf maaltijden en organiseren koffiemomenten waarvan vrijblijvend gebruikgemaakt kan worden. We besteden veel aandacht aan een huiselijke sfeer, gezelligheid en er wordt 7 dagen per week, ook 's-avonds, dagbesteding op de locatie zelf aangeboden.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de bewoner toe doet. En sluiten we aan bij wat de samenleving al biedt. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

Herken jij je in het volgende?
Je hebt een relevante opleiding in de zorg op minimaal niveau 3, kennis van en ervaring met de doelgroep NAH, met name van complexe problematiek. Jouw voorkeur gaat uit naar het werken op een zorg-intensieve groep. Je bent flexibel, sociaal, communicatief, proactief, liefdevol, vakkundig en vindingrijk. Je kunt methodisch (planmatig) werken en goed samenwerken. Je bent een stabiele en stevige persoonlijkheid, die in staat is professionele afstand te bewaren in spanningsvolle situaties en je hebt affiniteit met computers, ICT en domotica.

Dit bieden wij

  • Een uitdagende baan vol afwisseling op een nieuwe locatie
  • Een salaris van maximaal € 3.154,-- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 40
  • Een ruime onregelmatigheidstoeslag op je salaris in verband met het werken gedurende de nacht
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden
  • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.
  • Een aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.  Interne medewerkers behouden hun huidige aanstelling.

Past dit helemaal bij jou?
Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en CV. Solliciteren kan via de knop ‘solliciteren’.
De sollicitatiegesprekken vinden zo snel mogelijk plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
Onderdeel van de selectieprocedure is het opvragen van referenties bij de huidige leidinggevende. Dit gebeurt bij een positieve uitkomst direct na het eerste selectiegesprek. Tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.

Deze vacature staat open totdat wij de geschikte kandidaat hebben gevonden.

Type Werkplein
Intern nummer NAH
Organisatie Zozijn
Locatie NAH - Wonen De Leest Zutphen
Postcode 7207 PA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vanaf niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Colette Huis in 't Veld, teamondersteuner NAH, 06-22631181
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 15-09-2022
Reageer voor 15-10-2022
Ingangsdatum 15-09-2022
Nummer 113981
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn