Begeleider Nachtzorg Prunuspark
Frion

Over deze locatie

Aan de rand van Zwolle, in de wijk Berkum, ligt onze woonlocatie Prunuspark. Prunuspark bestaat uit 8 woonlocaties, 7 appartementen en een dagcentrum. Op Prunuspark bieden wij intensieve begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende psychische en/of gedragsproblematiek. Wij ondersteunen bij de dagelijkse zorg, wonen en vrijetijdsbesteding. Het uitgangspunt daarbij is het in stand houden en waar mogelijk verhogen van de kwaliteit van leven.
 

Hoe ziet de rol er uit

Als begeleider in de nachtdienst ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten die wonen op ons terrein. Je draagt verantwoordelijkheid voor veiligheid van de bewoners in de nacht, waarbij je rondes loopt. Je biedt veiligheid en rust en begeleidt cliënten bij hun hulpvraag in de nacht. Dat kan zijn nabijheid bieden, ondersteunen bij toiletgang, toedienen van medicatie waar nodig. Daarnaast doe je voorbereidende werkzaamheden voor de dagdienst zoals bijvoorbeeld het draaien van het was- en strijkwerkwerk het smeren van brood. Je signaleert (bijzonder) gedrag, begeleidt deze en rapporteert dit in het ECD systeem en verricht daarnaast administratief werk.
 
De nachtdienst wordt ondersteund door onze collega’s van de IJsselbolder in Zwolle Zuid, die voor ons inluisteren. Als een cliënt hulp nodig heeft worden wij gebeld. Daarnaast kan je ook overleggen met hen als je iets niet zeker weet of ergens tegenaan loopt.
 

wat vragen / bieden wij

Wat vragen wij

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO niveau 4 afgerond;
 • Je hebt ervaring en kennis van de doelgroep MVB;
 • Jij bent in staat bijzonder gedrag te signaleren en doelgerichte acties uit te zetten;
 • Je kunt omgaan met onverwachte situaties en adequaat hierop reageren;
 • Je blijft jouw handelen afstemmen op de mogelijkheden van de cliënt;
 • Je staat stevig in je schoenen om zelfstandig een nachtdienst te draaien met ondersteuning op afstand;
 • Je bent gedreven en wilt jezelf blijven uitdagen door je continu te blijven ontwikkelen en eventuele aanvullende scholingen te volgen ten behoeve van jouw bekwaamheid.

Wat bieden wij

 • Frion heeft voor onbepaalde tijd ruimte voor jou! Afhankelijk van jouw competenties en ervaringen zal de contractvorm hier op afgestemd worden;
 • Een salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 40, dit betekent een bruto maandsalaris tussen de € 2236 en € 3154 op basis van een 36-urige werkweek;
 • Hiernaast ontvang je 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Frion is een lerende organisatie en biedt daarom een uitgebreid aanbod aan leuke opleidings- en leermogelijkheden (waaronder reguliere opleidingsroutes, interne methodiektrainingen, intervisies, leercafés en collegeavonden);
 • Een reiskostenvergoeding conform de cao gehandicaptenzorg waarbij Frion afhankelijk van jouw reisafstand (woon-werk) een tijdelijke aanvulling biedt en een volledige vergoeding als je reist met het openbaar vervoer;
 • Een goede pensioenregeling via het pensioen Zorg en Welzijn.

Let op: Wanneer wij jou geschikt achten voor deze functie, willen wij jou z.s.m. uitnodigen voor een kennismaking met onze organisatie! Dit betekent dat de vacature zal sluiten zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Over Frion

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Lees meer over Frion…

Geïnteresseerd?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Prunuspark Appartementen
Postcode 8024 BA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niet van toepassing
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 8
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 15-08-2022
Reageer voor 31-01-2023
Nummer 112311
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion