Begeleider Nachtzorg B
Frion

Functieomschrijving

Wil jij ’s nachts werken zodat je overdag thuis kan zijn? Ben jij niet bang in het donker en wil jij bijdragen aan een fijne en veilige nachtrust voor cliënten? Heb je minimaal een zorg gerelateerde mbo-opleiding niveau 4? Dan is de functie Begeleider Nachtzorg B bij Frion iets voor jou!

 In deze omgeving kom jij te werken

Frion heeft woon- en werklocaties en dagcentra. Binnen deze locaties wonen en werken cliënten met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Bijvoorbeeld moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme, PDD-NOS, hechtingsproblematiek, epilepsie, ADHD, en NAH.

Over de locatie

Holtrust is een woonhuis waar 19 cliënten wonen. Er zijn 6 gezamenlijke woonkamers met een “vaste indeling” voor cliënten, zodat zij weten waar ze een aanspreekpunt hebben.

De cliënten maken naar eigen behoefte gebruik van deze huiskamers. Het kan dus per huiskamer/cliënt verschillen of dit veel of weinig is. De cliënten hebben gezien hun zorgvraag (en verleden) nabijheid, veiligheid en duidelijkheid nodig en hebben behoefte aan een prikkelarme omgeving.

Veel van onze cliënten hebben in het verleden zelfstandig gewoond, hebben een gezin (met of zonder kinderen) en konden om verschillende redenen niet meer zelfstandig blijven wonen. Ondanks de grote diversiteit aan achtergrond en problematiek, is er sprake van een huiselijke sfeer. Er is ruimte voor de eigenheid van de cliënt in de dagelijkse zoektocht naar de balans tussen kunnen, weten en aankunnen. We proberen door middel van het opbouwen van vertrouwen een veilige basis te creëren en de juiste zorg te bieden. De meeste cliënten maken gebruik van dagbesteding binnen Frion, daarnaast bieden we dagbesteding op locatie. Gezien de veranderingen binnen de zorg in Nederland, bieden we binnen het Holtrust ook een huis en begeleiding aan de zorg mijdende cliënt.

Functie eisen

Wat wij zoeken

Wij zoeken een enthousiaste collega die stevig in zijn of haar schoenen staat. Jij biedt cliënten ’s nachts de veiligheid die zij nodig hebben. Je wordt daarbij ondersteund door andere begeleiders nachtzorg van Frion. Een goede nachtrust is belangrijk en jij draagt bij aan een zo gewoon mogelijk leven voor cliënten. Je bent flexibel, kunt werken in teamverband en bent vaardig met computers.

Dit ben jij

 • Jij bent in staat bijzonder gedrag te signaleren en doelgerichte acties uit te zetten.
 • Jij bent flexibel en in staat te handelen naar de ondersteuningsvraag in de nacht.
 • Je kunt omgaan met onverwachte situaties en hier adequaat op reageren.
 • Je kunt feedback geven en ontvangen. Reflecteren op het eigen handelen, zie jij als kans om je verder te ontwikkelen om nog betere zorg en ondersteuning te bieden.
 • Je staat stevig in je schoenen om zelfstandig een nachtdienst te draaien met ondersteuning op afstand.
 • Je hebt kennis van epilepsie, toedienen van medicatie, in en uit bed halen van cliënten door middel van een tillift.

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal een relevante MBO-opleiding niveau 4 (harde eis).
 • Je hebt ervaring met mensen met ernstige meervoudige beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je bent een BHV-certificaat of bent bereid deze te behalen.

Inschaling

Wat bieden wij

 • Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende organisatie met enthousiaste collega’s.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid om je altijd te blijven ontwikkelen door o.a. scholing, (individuele) coaching en interne doorgroeimogelijkheden.
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn geregeld conform de CAO Gehandicaptenzorg. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal €1.898,- en maximaal €2.807,- bruto per maand (FWG 40).

Bijzonderheden

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Jenneke Lindeboom te bereiken op jlindeboomr@frionzorg.nl of 038-4226198

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Holtrust
Postcode 8031ZE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 04-06-2019
Reageer voor 18-06-2019
Ingangsdatum 04-06-2019
Nummer 46300

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion