Begeleider nachtzorg
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Geef jij mij de voorspelbaarheid die ik zo belangrijk vind als ik onrustig ben? De onrust in mijn hoofd is na een dag soms zo groot, zorg jij dat ik rustig kan gaan slapen? Als ik wakker word, help jij mij weer verder ontspannen te blijven?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is hét orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren tussen 6 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen.

Als begeleider nachtzorg werk je in team van 15 collega's. De diensttijden liggen tussen 22:00 uur tot 08:00 uur. Met regelmaat sluit je aan bij een teamvergadering. Hier worden casussen besproken die de afgelopen weken zich hebben voorgedaan. De vergaderingen zijn altijd 2 uur voor aanvang van de nachtdienst. Er wordt flexibiliteit in de ochtend verwacht en tijdens vakanties.

Wie ga je helpen?
Je bent als begeleider nachtzorg verantwoordelijk voor de jongeren van zeven groepen met in totaal 18 woningen (+/- 90 jongeren) met LVB en complexe gedragsproblematiek. Het uitluisteren van diverse woningen wordt vanaf één vaste werkplek gedaan.

Ons uitgangspunt is een goede nachtrust creëren en de noodzakelijke zorg en begeleiding bieden. Het gevoel van onveiligheid neemt in de nacht niet af. Misschien neemt de eenzaamheid of de weerstand of de angstdromen juist wel toe in de nacht. Als begeleider nachtzorg speel jij snel in op de hulpvraag, bijvoorbeeld bij onrust of spanning. Er kan fysieke en verbale agressie zijn.

Hoe ga je helpen?
Je werkt 's nachts met zes collega's begeleider nachtzorg "op afstand". Een van de collega's luistert centraal in, dit wissel je gedurende de nacht af. Soms is het nodig naar de jongere toe te gaan. Van de collega die op dat moment uitluistert krijg je te horen waar een cliënt wakker is en mogelijk begeleiding nodig heeft. Je gaat altijd samen met een collega naar de jongere toe. Dit doe je voor je eigen veiligheid en die van onze jongeren.

Je herkent en signaleert de ondersteuningsvraag en weet hier met jouw kwaliteiten als begeleider nachtzorg op in te spelen. Een geruststellend woord of direct actie bij een calamiteit is wat soms nodig is in de nacht.

Dit bieden wij
 • Een leuk team, waar je op een prettige manier samen werkt binnen het team.
 • Ruimte om jezelf te kunnen zijn.
 • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren is in overleg.
 • In overleg is er een combinatie met de dag/avonddiensten mogelijk.
 • Veel vrije tijd, bij een fulltime werkweek werk jij bijvoorbeeld 6 nachten achter elkaar en ben je daarna 8 nachten vrij.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2110,- tot maximaal € 3009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je opleiding en ervaring als begeleider.
 • Hoge ORT toeslag van 46 tot 50% bij een fulltime dienstverband (alleen 's nachts is max 24,75 uur), waardoor je meer verdient dan een reguliere begeleidersfunctie van 36 uur per week.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties van 's Heeren Loo.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde zorggerichte- of welzijnszorg opleiding op minimaal mbo-niveau 4 en je bent bereid om de noodzakelijke (team-)scholingen te volgen.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en beschikt over een hoge mate van flexibiliteit.
 • Je kunt uitstekend prioriteiten stellen, initiatief nemen en je denkt in mogelijkheden.
 • Je bent communicatief sterk en stressbestendig waardoor je duidelijk bent en je rust en stabiliteit uitstraalt.
Solliciteren?
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst hoort bij de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Lambertha Seijbel manager zorg, via telefoonnummer 06 - 82 48 97 04 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44. Wij helpen jou graag verder!

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen beantwoorden wij direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Nachtbegeleider
Publicatiedatum 21-09-2022
Reageer voor 19-10-2022
Nummer 114112

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland