Begeleider NAH Meestersstraat - Doetinchem
Zozijn

Ben jij flexibel, zorgzaam en heb jij echte aandacht voor de cliënten? 

Ondersteuner, uren in overleg

Wat ga je doen?
Werken bij de Meestersstraat in Doetinchem is een mooie uitdaging. De cliënten die hier wonen hebben allemaal een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Door vaak ernstig hersenletsel hebben ze veel nabijheid nodig. Zij hebben jouw hulp nodig in het dagelijks leven. In de ochtend zorg je er voor dat ze de ochtend fris kunnen starten. Hierbij kan je denken aan ADL verzorging, medicijnen delen en eventuele verpleegkundige handeling. Daarna is het tijd om lekker te ontbijten!

Een aantal van de cliënten gaat naar dagbesteding of werken, maar er blijven ook een aantal cliënten op de woning. Je hebt diverse individuele contactmomenten, gaat met cliënten naar dokters- en ziekenhuisbezoeken, regelt diverse zaken zoals taxivervoer en draait met regelmaat een wasje.

Aan het einde van de middag bereid je de warme maaltijd voor en eten jullie gezamenlijk. Er wordt dan met elkaar besproken hoe de dag van de cliënten is geweest. Daarnaast heb je in de avond ook ruimte voor individuele contactmomenten. Door de uiteenlopende zorgvragen heb je een afwisselende baan.

Wie zijn wij
Zozijn-Op Pad is gespecialiseerd in de ondersteuning van mensen met NAH. Op Pad heeft woningen speciaal voor mensen met NAH, die niet meer thuis kunnen wonen. In iedere woning wonen cliënten met een soortgelijke ondersteuningsvraag. De Meestersstraat in Doetinchem is zo'n woning. Meestersstraat wonen biedt ondersteuning aan volwassenen met NAH.

De locatie Meestersstraat bevindt zich nabij het centrum van Doetinchem in een rustige woonwijk. Het complex bestaat uit vierentwintig appartementen. Zestien van deze appartementen zijn verbonden aan Meestersstraat wonen. Er wordt wonen met begeleiding in de nabijheid en ADL zorg geboden. Er zijn 2 huiskamers waar cliënten gebruik van kunnen maken. Hier worden ook gezamenlijke maaltijden en koffiemomenten aangeboden. Er wordt een 24-uurs ondersteuning geboden, wat betekent dat er `s nachts ook begeleiding aanwezig is (slaapdienst).

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En sluiten we aan bij wat de samenleving al biedt. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk. Liefdevolle en professionele zorg en ondersteuning kunnen we alleen bieden vanuit een dialoog; dit is onze grondhouding. Dialoog is samenspraak: je luistert naar elkaar en wisselt met elkaar van gedachten. Je sluit aan bij het denken en voelen van de ander. Daarbij maakt het niet uit wie die ander is: cliënt, verwant, vrijwilliger, collega , leidinggevende of een relatie van Zozijn.

Herken jij je in het volgende?
Voor deze functie heb je minimaal een relevante opleiding in de zorg op niveau 3. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met de doelgroep NAH. Je krijgt energie van het werken op woning waarbij je zorg biedt, maar ook veel begeleidingsmomenten hebt. Veel individuele contactmomenten, maar ook gezamenlijke momenten is voor jou een fijne afwisseling. Jouw werkwijze kenmerkt zich als liefdevol, proactief en vakkundig.

Dit bieden wij
Een baan die bestaat uit veel afwisseling en dankbaarheid.

  • Een salaris van maximaal € 2.853,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (FWG 35, cao gehandicaptenzorg)
    • Daarnaast ontvang je ORT, 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering
  • Een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie om die om te zetten naar onbepaalde tijd.
  • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Procedure
Als we de geschikte kandidaten hebben gevonden, sluiten we de vacature. Zoeken we nog versterking? Dan laten we hem nog even open staan. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Onderdeel van de selectieprocedure is het opvragen van referenties bij de huidig leidinggevende of huidige werkgever. Wij vragen van al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag. 

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie NAH - wonen Meesterstraat Doetinchem
Postcode 7001EJ
Stad Doetinchem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Bernadet van Dijk, teamondersteuner NAH 06-11764685
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 23-12-2021
Reageer voor 28-02-2022
Ingangsdatum 23-12-2021
Nummer 74066
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn