Begeleider omgeving Apeldoorn
Pluryn

Wil jij werken als begeleider in de omgeving van Apeldoorn? Onze locatie Het Hietveld zoekt begeleiders die hart hebben voor de zorg. Je ondersteunt volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen. Je ondersteunt hen bij hun dagelijkse activiteiten en helpt hen bij hun ontwikkeling. Samen met het enthousiaste en gepassioneerde team van Het Hietveld maak jij iedere dag het verschil voor onze bewoners!

Werken als begeleider in de buurt van Apeldoorn

Als begeleider bij Het Hietveld ondersteun je volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking en vaak bijkomende gedragsproblemen. Je begeleidt ze bij hun leven, bijvoorbeeld bij alledaagse werkzaamheden, persoonlijke verzorging, sociale vaardigheden en het ondernemen van activiteiten. Binnen de mogelijkheden hebben de bewoners in dit alles zelf de regie en zoek je samen naar nog eventuele ontwikkelmogelijkheden. We willen onze bewoners zoveel mogelijk laten participeren in de maatschappij en jij stimuleert ze hierin.

Hoe ziet jouw werkdag als begeleider eruit?

Het werk van een begeleider is alles behalve saai en ziet er iedere dag anders uit. Hoe de dagen er precies uitzien is afhankelijk van de bewoners. Iedereen heeft zijn eigen dag invulling. Het is jouw taak als begeleider om dit voor de individuele bewoner goed te laten verlopen, maar daarbij ook de groepsdynamiek in het oog te houden en waar nodig bij te sturen. Zaken waar je je onder andere mee bezig gaat houden zijn:

 • Opstart van de dag: Je zorgt ervoor dat iedereen wakker wordt, zich aankleed, ontbijt en op weg gaat naar werk, dagbesteding of een andere dag invulling.
 • Ritme en programma oppakken: Wanneer iedereen weer terugkomt van de dagbesteding kan het een drukke bedoeling zijn. Je kunt zonder moeite schakelen tussen uiteenlopende vragen van bewoners en weet in deze hectiek structuur te behouden.
 •  Externe afspraken: Je begeleidt bewoners ook wanneer ze externe afspraken hebben zoals een afspraak met de dokter of tandarts.
 • Ontwikkeling: Je helpt de bewoners bij hun ontwikkeling door samen met ze aan de slag te gaan met taken om zo hun persoonlijke doelen te behalen.

Over Het Hietveld

Het Hietveld heeft een hoofdlocatie in Beekbergen, in de buurt van Apeldoorn. Deze locatie ligt midden in de natuur. Naast de hoofdlocatie heeft Het Hietveld ook een wooncomplex in Apeldoorn en diverse huizen in de regio. Op deze manier bieden we de bewoners echt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen binnen een bij iedere fase passende woonvorm.

Het team van Het Hietveld is een leuk en gemixt team. Het is een gedreven en gemotiveerd team van begeleiders met een hart voor de zorg en voor onze bewoners. Het is belangrijk dat je er samen staat wanneer de situatie daarom vraagt. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen een goede band heeft met elkaar en op een prettige manier kan samenwerken. Er worden niet alleen uitjes georganiseerd vanuit de overkoepelende organisatie Pluryn, maar ook vanuit Het Hietveld. Zo wordt er ook gezorgd voor de nodige ontspanning en een prettige sfeer op de groep.

De doelgroep van Het Hietveld

Op Het Hietveld wonen (jong)volwassenen van 18 t/m 85 jaar met een intensieve begeleidingsvraag. Zij hebben een licht tot matig verstandelijke beperking en daarnaast vaak bijkomende gedrags- of psychiatrische problemen. Dit kan best een pittige doelgroep zijn. Jij wordt blij van ieder succes dat bewoner weet te bereiken, groot of klein. Bij deze doelgroep zul je het vertrouwen moeten winnen, maar wanneer je dit eenmaal hebt, krijg je de meest pure en mooie reacties.

Wat zoeken wij in een begeleider?

 •  Minimaal mbo 3: Een zorginhoudelijke opleiding op minimaal mbo 3-niveau.
 • Een analytische blik: Het is belangrijk dat je ziet wat er in een groep gebeurt en het complexe gedrag van bewoners kunt lezen.
 • Stevig in je schoenen staan: Het is een mooie, maar ook een pittige doelgroep.
 • Ontwikkeling: Je staat open voor het geven en ontvangen van feedback. Je kunt aangeven waar jouw grenzen liggen en waar je graag naar toe wilt groeien.
 • Samenwerken: Rust en een eenduidige boodschap vanuit begeleiding is belangrijk voor de sfeer op de groep. Wij zoeken iemand die goed kan samenwerken.

Wat bieden we jou als begeleider?

 • Uitdagende functie: Het werk als begeleider is een uitdagende functie in een dynamische omgeving. Hierdoor is geen dag hetzelfde
 • Trainingen en opleidingen: Wanneer jij je wilt ontwikkelen dan juichen we dit alleen maar toe. Daarom bieden we je gratis trainingen en opleidingen gedurende je gehele Pluryn-carrière.
 • Salaris: We bieden je een salaris volgens de CAO gehandicaptenzorg. Dit komt neer op een bedrag tussen de € 2.381,- en  € 3.452,- per maand (o.b.v. 36 uur).
 • Eindejaarsuitkering en vakantiegeld: Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris, PBL uren voor extra vrije tijd en vakantiegeld.
 • Sporten tijdens je werk?: Samen met cliënten en collega’s een potje voetballen of basketballen is geen probleem, want Het Hietveld heeft een eigen Johan Cruyff Coard!
Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Het Hietveld
Postcode 7361TE
Stad Beekbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 02-01-2023
Reageer voor 31-03-2023
Ingangsdatum 02-11-2022
Nummer 115203

Pluryn

Als zorg moeilijk wordt, kom je naar Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt: Sterker in de samenleving, powered by Pluryn. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

Ondek Pluryn

https://www.pluryn.nl/over-pluryn

 

Meer over Pluryn