Begeleider Ouderen
's Heeren Loo Oost-Nederland

“Kun jij mijn vraag begrijpen en vertalen? Kan jij mij het vertrouwen geven dat je me echt wilt leren kennen. Ook al kost dat misschien tijd. Zodat jij lichamelijke of geestelijke veranderingen bij mij kan signaleren? En help je mee aan een veilige woonomgeving waar ik mij prettig en thuis voel?”

Waar ga je werken?
Als begeleider kom je te werken op het terrein van Groot Schuylenburg. De locatie bestaat uit twee aan elkaar geschakelde woningen. Hier leven 13 cliënten met een ernstig meervoudige beperking in de leeftijd van 50-80 jaar.

De woningen zijn kleurrijk en prachtig gelegen in het bos. De inrichting is afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoners. Zo zijn er tilliften, aangepaste badkamers en uitgebreide mogelijkheden om te snoezelen.

Wie ga je helpen?
Een afwisselende groep cliënten met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB). Veelal met een intensieve zorgvraag. Mensen met EMB kunnen niet altijd zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen. Of bij jou aangeven dat ze pijn hebben bijvoorbeeld. Onze cliënten communiceren met name door middel van non-verbale communicatie. Jij begrijpt dit en je past jouw manier van begeleiden hierop aan. Jij weet dat signaleren, verzorgen en nabijheid belangrijke aspecten zijn van je functie. En jij weet ook dat de cliënt kwetsbaar is door zijn beperking. Vaak hebben oudere cliënten een brede zorgvraag. Naast de verstandelijke en fysieke beperking is er bij een aantal cliënten ook sprake van dementie. Je signaleert lichamelijke en geestelijke veranderingen.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie.

Door de verschillende achtergronden van de cliënten is de zorg en begeleiding die geboden wordt veelomvattend en afwisselend. Er wordt dagbesteding vanuit huis geboden en een aantal cliënten ontvangen zorg en begeleiding vanuit een palliatief traject. Ook komen er binnen de woning veel voorbehouden verpleegtechnische handelingen voor.

Samen met jou collega's vormen jullie een enthousiast en krachtig team. En zetten jullie je elke dag in om het beste uit de cliënt naar boven te halen. Er is veel kennis en kunde aanwezig. Jij werkt nauw samen met familie, collega's en andere professionals. Zo creëer jij een sociaal stabiele situatie waarin de cliënt zo optimaal mogelijk zichzelf kan zijn. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
 • Een contract als begeleider voor bepaalde tijd, uren in overleg, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2110,- en maximaal € 3154,- (FWG 35/40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december en vakantietoeslag 8% in mei.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen (voor meer informatie zie de CAO gehandicaptenzorg).
 • Een collegiaal, enthousiast en kundig team
 • We werken binnen 's Heeren Loo Persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd worden jouw persoonlijke wensen hierop zoveel mogelijk afgestemd.
Dit ben jij
 • Je beschikt als begeleider over een afgeronde, zorg gerelateerde, mbo-opleiding op minimaal niveau 3.
 • Je hebt kennis en ervaring in het begeleiden en verzorgen van cliënten met een ernstige meervoudige beperking en hun specifieke begeleidingsvragen.
 • Je staat stevig in je schoenen en gaat uitdagingen niet uit de weg.
 • je kan goed samenwerken en je bent flexibel inzetbaar.
 • Je kunt improviseren en bent ondernemend.
Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze vacature en/ of het werken bij 's Heeren Loo dan komen we graag met je in contact. Je bent welkom om een kennismakingsafspraak in onze agenda's te plannen. We hebben hiervoor een aantal mogelijkheden. Je kunt hier een belafspraak inplannen maar, als je liever kennismaakt door middel van een wandeling over het terrein kan dat ook door hier een afspraak in te plannen. Je mag natuurlijk je ook je contact gegevens achterlaten dan nemen wij contact met je op.

Heb je vragen over deze vacature voor begeleider? dan mag je ook contact op met Alie van Dort (managerzorg) via telefoonnummer: 06 - 29012816 of met Bram Spanjersberg (recruiter) op 06 - 51 72 52 20.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 21-09-2022
Reageer voor 14-10-2022
Nummer 114110

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland