Begeleider ouderen MVG
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Zie je aan mij wanneer ik mij verveel? Of wanneer ik een grapje kan gebruiken om een spannend moment te doorbreken? Onduidelijkheid maakt mij angstig, dus ik heb jouw hulp nodig om rustig te blijven. Blijf je naast me staan?"

Waar ga je werken?
Jij gaat werken op ons prachtige woonzorgpark in Ermelo. Hier bieden we aan ongeveer 680 cliënten integrale zorg op het gebied van wonen, werk en dagbesteding. De woning waar je gaat werken is een thuis voor zeven cliënten met een ernstige verstandelijke beperking met daarbij moeilijk verstaanbaar gedrag. De cliënten hebben verschillende zorgvragen. Bijvoorbeeld hulp bij het in standhouden van de zelfredzaamheid of begeleiding bij de invulling van een dagprogramma. De sfeer op de groep is warm en huiselijk. De cliënten houden van humor en helpen graag mee in het huishouden.

Wie ga je helpen?
Cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) kunnen niet altijd goed uitleggen waarom zij boos of verdrietig zijn en uiten dit soms in (non-)verbale boosheid. Jij laat je hierdoor niet verblinden en houdt contact met hen. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt. Cliënten hebben jou nodig om de dag vorm te geven en de wereld om hen heen begrijpelijk en overzichtelijk te houden. Dit doe je door persoonlijke aandacht, voorspelbaarheid en duidelijkheid te bieden. Met jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat de cliënt weer vertrouwen krijgt in zichzelf én in zijn of haar omgeving.

Hoe ga je helpen?
Wat de cliënten kunnen en wat zij aankunnen is niet altijd hetzelfde. Jij begrijpt dit en weet hoe je hiermee omgaat. Hoe je een cliënt het beste helpt, staat niet in een boekje. Dat voel je aan. Dat zit in je. Met jouw eigen inbreng en ideeën maak jij net het verschil. Zo behaal je samen met je team kleine successen die niemand misschien voor mogelijk hield. Dat maakt dit vak zo mooi en uitdagend. Daarom krijg je bij ons vrijheid en ruimte om cliënten te helpen op jouw manier.

In de communicatie met de cliënten gebruik je pictogrammen en voorwerpen. Als er onrust, spanning of onduidelijkheid is voor de cliënten, kan er (verbale) agressie voorkomen. Doordat je werkt vanuit de behandelmethode Triple-C en de 'Samen Houvast' methode bieden we jou en onze cliënten handvatten om hier mee om te gaan.

Dit bieden wij
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1861 tot maximaal € 2766 (FWG 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
Dit ben jij
Jij bent een begeleider met werk- en levenservaring. De cliënten zullen je op de proef stellen. En daarom is het nodig dat je een afgeronde zorgopleiding op niveau 3 of 4 hebt. Bijvoorbeeld spw, mmz of sph. Verder:
  • Kan je relativeren en heb je een humoristische kijk op zaken.
  • Kan je goed samenwerken in een team en met andere disciplines.
  • Denk jij in oplossingen en zoek je altijd naar mogelijkheden.
  • Volg jij het dagprogramma, ook als er soms spanning is.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Lisanne Smit, via 06-30 49 87 19 of met Joëlla Morssink (recruiter) via 06-82 50 14 70. Of met Astrid Peters, recruitment via 088-037 05 14.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) ADL medewerker
Medewerker Meerzorg
Verzorgende niveau 3
Verzorgende IG
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Pedagogisch medewerker
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Agogisch hulpverlener
Publicatiedatum 11-03-2021
Reageer voor 11-03-2022
Nummer 59641

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland