Begeleider Pleegzorg - 20 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Pleegzorg is er in alle vormen en maten, zodat het optimaal past binnen de levens van het pleegkind en de betrokken ouders en pleegouders. Voor de regio Leiden-Bollenstreek zijn we op zoek naar een gemotiveerde, flexibele collega die ter vervanging van zwangerschapsverlof ons team tijdelijk komt ondersteunen.

Wat ga je doen
Je begeleidt procesmatig de jongere, de ouders, de pleegouders en eventuele andere kinderen in het gezin, voorafgaand aan en tijdens de gehele periode van plaatsing. Hierbij is het je verantwoordelijkheid om pleegzorgplannen en pleeggezinplannen op te stellen en tussentijds te evalueren. Op basis hiervan bepaal je mede de verder te nemen stappen in het traject. De caseload is een mix van crisisplaatsingen, tijdelijke en langdurige plaatsingen en weekendplaatsingen. Zorg op maat bieden staat centraal.

Pleegzorg , regio Leiden-Bollenstreek (Zuid-Holland Noord)

Een veilig thuis bij ouders/opvoeders die voor je klaar staan en je steunen. Bij Horizon vinden we dat ieder kind daar recht op heeft. Maar soms zijn ouders/opvoeders tijdelijk niet in staat om voor hun kind te zorgen. Horizon begeleidt deze jongeren, hun ouders en zo'n 900 pleeggezinnen die voor hen zorgen. Voor iedere jongere probeert Horizon een passend pleeggezin te vinden. Daarbij houden we onder andere rekening met de woonplaats, gezinssamenstelling en geloofs- of levensovertuiging. We zijn dan ook altijd op zoek naar verschillende pleeggezinnen voor jongeren met een grote verscheidenheid aan achtergronden.

Wat vragen wij van jou
 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (bijvoorbeeld Social Work of SPH) en je bent SKJ geregistreerd;
 • Je hebt affiniteit en recente, relevante ervaring met jeugdzorg/ pleegzorg;
 • Goede kennis van de wet- en regelgeving rondom jeugdhulpverlening;
 • Kennis van pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en systeemtheorie;
 • Je bent een organisatietalent en het schrijven van rapportages gaat je goed af;
 • Doorzettingsvermogen, flexibiliteit en enthousiasme zijn jouw kenmerken. Daarnaast sta jij stevig in je schoenen;
 • Vanwege het dynamische aspect van de functie, heb je een grote mate van zelfstandigheid en ben je flexibel qua planning, externe bezoeken en samenwerking met de ketenpartners. Daarnaast kan jij je goed positioneren ten opzichte van cliënten en samenwerkingspartners.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om eenVOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een tijdelijke functie t/m oktober 2022;
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie van Pleegzorgwerker is ingedeeld in schaal 9. Het salaris bedraagt maximaal € 3.888,56 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de pleegzorgbegeleider die zich in dit profiel herkent en denkt "Yes! Dit is mijn volgende uitdaging!"? Solliciteer dan direct! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carlijn Vermeulen, Afdelingscoördinator Horizon OZO & Pleegzorg, via telefoonnummer 06 1493 8536.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 21-02-2022
Reageer voor 21-06-2022
Nummer 108274

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon