Begeleider slaap- en nachtdienst
De Twentse Zorgcentra

We kennen allemaal het belang van nachtrust. Het goede leven van de cliënten is mede-afhankelijk van de nachtrust. Als slaap- en nachtdienst zorg jij voor de nachtrust van de cliënten op de Rondweg 44.

Binnen Rondweg 44 zijn in totaal zo’n 55 cliënten die respijtzorg afnemen in onder andere vorm van logeren. Deze cliënten zijn verdeeld over drie groepen. De A, B en C kant. Per weekend zijn er tussen de 15 en 21 cliënten die komen logeren. Door de week is zijn dit er minder. De cliënten zijn in de leeftijd van 5 tot 30 jaar. De cliënten die logeren hebben verschillende ondersteuningsbehoeften. Dit loopt uiteen van verzorging tot gedrag. Om de rust in de nacht te kunnen waarborgen zijn wij op zoek naar meerdere collega’s om de slaap- en nachtdiensten in te vullen. Om affiniteit en binding met onze cliënten te krijgen is er ook mogelijkheid om te mee te werken in de diensten overdag, deze vinden voornamelijk plaats in het weekend, maar kan ook in de vakantieperiodes.

Dit doe je tussen 21.30 en 07.30 uur. Op de woensdag en donderdag zijn er slaapdiensten en van vrijdag t/m zondag nachtdiensten. In de vakantieperiodes en met de feestdagen zijn wij ook geopend. In deze periodes wordt de hele week gewerkt met een nachtdienst.
Je komt soms in onverwachte situaties waarin je snel een inschatting moet kunnen maken van de situatie en vervolgens probleemoplossend moet handelen. Daarbij voer je zowel verzorgende als begeleidende taken uit. Je hebt altijd back up van de centrale nachtdienst van de LosserHof.

Wij bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige functie waarin je door jouw bijdrage aan de goede nachtrust je steentje bijdraagt aan het goede leven van de cliënten binnen Rondweg 44!

Hoe ziet de slaapdienst of nachtdienst eruit?
Om 21.45 uur begint je dienst met een korte overdracht van de avondploegen. De cliënten liggen al in bed. Na een laatste ronde waarin je checkt of iedereen rustig slaapt begint, op woensdag en donderdag, om 23.00 uur je slaapdienst. De centrale nachtdienst van de LosserHof luistert uit, bij calamiteiten word je ingeschakeld om de rust terug te laten keren. Mocht je dit niet alleen lukken dan kun je altijd back-up vragen van de centrale nachtdienst op de LosserHof. Na een korte overdracht met de collega’s van de ochtenddienst zit de dienst er om 7.30 uur op.

In het weekend draai je nachtdiensten en ook deze dienst start om 21.30 uur met een korte overdracht van de avondploegen. De cliënten liggen al in bed. In de nachtdienst loop je minimaal 3 rondes over de groepen om te luisteren en kijken hoe het met de cliënten gaat. Daarnaast word je bij calamiteiten gebeld door de centrale nachtdienst die ook uitluistert binnen de Rondweg 44. Je hebt ook hierin, indien nodig, altijd back-up van de centrale nachtdienst van de LosserHof.  Om 7.00 uur word je afgelost door de ochtendploegen en na een korte overdracht zit je dienst er om 7.30 uur op.

In overleg kun je, bovenop de 10 uur per week, (vroege of late) diensten op de logeergroep meedraaien.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Je bent flexibel ten aanzien van je inzetbaarheid. Je werkt om de week. Binnen de schoolvakanties ben je inzetbaar en ook bij ziekte kunnen wij eventueel een beroep op je doen.
  • Je bent BHV geschoold of bent bereid je hierin te laten scholen.

Wij bieden

  • Plek voor 10 uur per week. De definitieve uren stellen we in overleg met jou vast, voorafgaand aan indiensttreding. Meer uren werken is een optie, dit kunnen we in een gesprek bespreken!
  • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een jaaraanstelling met mogelijkheden tot verlenging.

Contact
Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met persoonlijk begeleider, Femke Damhuis via 06-86847203.

Procedure
De gesprekken zullen plaatsvinden middels videobellen. 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.136
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 44
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 10
Uren tot 10
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 10-06-2021
Ingangsdatum 1 juni 2021
Reageer voor 21-06-2021
Nummer 68930
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra